Home

Nieuws 24 reacties

Alles over het boerenprotest

Lees hier alle ontwikkelingen rondom het boerenprotest van woensdag 18 december.

Ga op de liveblog staan en scroll naar beneden voor meer berichten.

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Laatste reacties

 • AWMaat

  Boeren: geen respect voor het leven van dieren, vorige week alleen al 340.000 varkens gedood, door raaigras en landbouwgif geen insecten meer, Nederland kan voor 3/4 zonder boeren. Uitbuiters, vroeger en nu. Hou toch eens op zielig te doen.

 • kleine boer

  awmaat nou heb ik zon idee dat jij niet eens weet hoe raaigras eruit ziet....

 • Alco

  Dankzij onze vlees consumptie hebben deze dieren een respectvol leven gehad.
  Anders mochten ze helemaal niet geboren worden.
  Vroeger waren er veel insecten doordat we veel schoner moeten werken oa. verplichte aansluiting op het riool.
  Dankzij onze eiwit voorziening hoeven er minder bossen gekapt worden.
  Maw. Het moet eens een keer afgelopen zijn met die ecologen, die alles aan elkaar liegen en mede onze economie, met alle rampzalige gevolgen, naar de knoppen helpen.

 • agratax(1)

  @kleine boer,@Alco. De reactie van AWMaat is je reactie niet waard. Deze schrijver leeft nog in de prehistorie toen herenboeren nog bestonden, deze al lang zijn uitgestorven.

 • andrestouwe

  ...ze moesten mensen met het aantal hersencellen van een amoebe een internetverbod geven..

 • AWMaat,zou om te beginnen , zorg zelf voor je eigen voedsel ,begin maar eens met zaaien en daarna oogsten en dan niet piepen als het mislukt.Super gemakkelijk om naar de supermarkt te gaan om te shoppen, volgens mij heb je totaal geen idee wat er allemaal bij komt kijken voor het op je bord ligt.

 • agratax(1)

  @10:26. Denk je echt dat AWMaat zijn eten verbouwd? Nee het maakt hem niet eens uit hoe het gemaakt is. Goedkoop en zonder schade aan Natura 2000 is zijn credo en dat het dan ten koste gaat van boeren gezinnen hier en honger elders op de wereld waar zijn goedkope Hap vandaan komt zal hem vega worst zijn. Als daarna deze hongerende mensen hier heen komen om hun eten op te halen, wijst hij ze het bos in maar niet de weg naar zijn eigen koelkast.

 • gjh

  awmaat totaal hersenloos ga maar lekker wortels eten dan eten wij een lekker stukje eerlijk hollands vlees. welterusten.

 • JanJDekker

  Hulpdiensten de weg versperren, hardwerkende chauffeurs de berm in duwen en de media intimideren. Goed bezig jongens! Heb je straks alleen Geert Wilders nog achter je staan in de Kamer.
  Nou ja, kan er eindelijk een begin worden gemaakt met het herstel van het landschap.

 • kleine boer

  Janjdekker is nog meer woningbouw herstel van het landschap? Die 20 milj moeten ergens wonen en daar moet de boer voor wijken alleen daar kom jij te laat achter.

 • <>
  Ruim 81% staat achter de protesten tegen dit onzinnige Rutte kabinet , dat alleen maar tegen de eigen bevolking ingaat.

 • JanJDekker

  Waar zeg ik dat ik voor woningbouw ben? Ik ben daar tegen, we kunnen de mensen die nu al in Nederland wonen niet eens huisvesten. En als er dan extra woningen moeten komen, mag dat wat mij betreft niet ten koste gaan van landbouwgrond. Bouw maar binnen de bebouwde komt, desnoods de lucht in. De landbouwgrond is voor de voedselproductie, maar dan wel na herstel van de biodiversiteit. Er zijn talloze biologische boeren die dat nu al prima kunnen en wiens producten ik graag koop, met een minieme bijbetaling.
  Ik ben erg benieuwd naar de uitleg waarom dat niet op veel grotere schaal kan. Heeft dat toch te maken met de door de Rabobank gedwongen miljoeneninvesteringen in industrieel vormgegeven schuren en loodsen?

 • pinkeltje

  Biologisch kan op grotere schaal en gebeurt ook op steeds grotere schaal. Heeft niks met de Rabobank te maken. Ook bioboeren hebben veel geïnvesteerd en werken met industrieel vormgegeven gebouwen. Gaan we massaal over op bio dan is het de vraag wie het onkruid komt plukken. Nederlanders in ieder geval niet. Maar ook de Roemenen en Bulgaren raken een keer op. Polen zijn al op.

 • meter

  U geeft zelf het antwoord al meneer Dekker. U zult toch wel snappen dat van een minieme bijbetaling je als boerenbedrijf niet kan blijven bestaan? Het woord zegt het immers al.

 • kleine boer

  Janjdekker als boeren stoppen komt er ruimte voor de gewilde woningbouw dat ga je over een aantal jaren begrijpen... Nu stikstof ruimte inleveren om de woningbouw op gang te krijgen snap je nu nog niet blijkbaar....

 • Albert Albers

  Probleem is dat 95 % van de bevolking niet bereid er meer voor te betalen en vervolgens gewoon geïmporteerde goedkope en meestal minder milieuvriendelijk geproduceerde producten gaat kopen. De overige 5 % koopt nu al biologisch en deze markt is nu al verzadigd. Overstappen op biologisch is nu niet mogelijk, je kan je melk niet kwijt. En er is geen boer die gaat produceren voor een markt die er niet is, alle reguliere melk wordt gewoon verkocht en daar wordt gewoon geld mee verdient.

 • Axl

  Waarom zijn ze nog aan het demonstreren ze hebben toch een goed overleg gehad met schouten en rutte?
  Ze waren het eens todat op nieuwsuur gezegd werd dat de boeren organisaties eens waren met de meeste maatregelingen die schouten 2 maand geleden al voorgeschlagen had.
  Ik als boer vind dat we teveel naar anderen wijzen als regering en rfc en overal overspannen op reageren ook al hebben we op sommige punten gelijk.
  Wij moeten ook naar ons zelf kijken en niet alleen andere de schuld geven.
  Gewoon rustig door boeren binnen de ruimte die je hebt een ding is zeker over 10 jaar hebben we weer andere problemen er altijd wel wat niet gek laten maken

 • Ministerie: uitstoot industrie ligt bij de landbouw op het bord.
  <>

 • Daarom NIET scoort gaan met voorstel van het ministerie ,je wordt gen.....

 • Jantje jank je zegt het zelf al . Biologisch voor een minieme meerprijs en daar gaat het scheef.

 • Mike.mikels

  Ik ben het zat.
  In eerste instantie hadden jullie mijn sympathie
  Maar nu zijn jullie echt fout bezig.
  Wat hebben wij burgers verkeerd gedaan om steeds zoveel overlast van jullie te moeten ervaren.

  Mijn nieuwe mening....jullie zijn inderdaad gewoon een dom stelletje boerenkinkel en ik kan he vertellen dat heel veel Nederlanders het met mij eens zijn.
  Vanaf nu ga ik mn uiterste best doen om alleen nog maar producten te kopen die NIET van jullie afkomen....bijv buitenlandse goederen e.d.

  Achterlijke en ondoordachte acties ben ik echt zat.

 • pinkeltje

  Dan zou ik vooral producten uit Frankrijk kopen!

 • kleine boer

  Mike ongeveer de zelfde overlast hebben wij van personen zoals jii als je wat meer over had voor eten hoefde wij niet de straat op en hadden we ook een beter inkomen om aan Jullie eisen te voldoen ....

 • veldzicht

  Ach iedereen ,boer of burger, wil af en toe wel eens zijn frustratie uiten en morgen zijn we weer vrienden.We hebben elkaar toch nodig.

Laad alle reacties (20)

Of registreer je om te kunnen reageren.