Home

Nieuws 9 reacties

Landbouw Collectief en minister nog in gesprek over stikstof

Het overleg over de oplossing voor de stikstofimpasse tussen het Landbouw Collectief en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is nog steeds gaande.

Dinsdag 3 december had het collectief een gesprek met het ministerie.

Hoewel het collectief constateert dat het nog niet is gelukt om met de minister knopen door te hakken, wordt het overleg nog wel voortgezet. Het collectief roep de minister op de daad bij het woord te voegen om de stikstofimpasse te doorbreken.

Vasthouden aan eigen plan

Het Landbouw Collectief blijft vasthouden aan het eigen plan. De minister laat het collectief in het ongewisse, zegt het collectief.

De minister houdt in elk geval vast aan de Spoedwet aanpak stikstof, die de mogelijkheid biedt om in overleg met de sector het plan van het collectief (deels) in regelgeving om te zetten.

In het overleg met de provincies is duidelijk geworden dat in de provinciale beleidsregels geen koppeling wordt gelegd tussen de stikstofimpasse en de dier- en fosfaatrechten.

Lees ook: Dier- en fosfaatrechten vallen buiten stikstofplan

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier. En Gezond koeien voeren met minder eiwit: hoe doe je dat? Kijk gratis het webinar hierover terug

Laatste reacties

 • Mtswie

  Ze houd ons gewoon aan het lijntje. Zolang er overleg is blijft het rustig. Met de kerst lekker thuis en dan is het alweer nieuw jaar.

 • Alco

  Publiekelijk moet het ministerie aan de schandpaal genageld worden.
  Ze hebben nu al zoveel blunders gemaakt.

 • melkveehouder .

  Waarom wordt deze spoedwet er door gejast terwijl ons destijds is wijsgemaakt dat de fosfaatrechten noodzakelijk waren voor behoud van derogatie?

 • deutzfahr1

  Geloof maar niets meer wat er zoal door "deskundigen" wordt berekend die door de regering worden aangesteld.
  Rondom vliegveld Lelystad zijn opnieuw foute getallen aangeleverd.
  Ben helemaal klaar met deze toestand en het moet ophouden. Niet meer toegeven aan veranderingen. De Nederlandse economie gaat totaal naar de knoppen.

 • Kringloopboer

  En wat nu als de spoedwet juridisch niet houdbaar is ???
  Gr kringloopboer

 • koestal

  Schouten doet niets anders dan praten en nog eens praten,en zegt dan later ,we hebben een goed gesprek gehad,maar verder niks.

 • koestal

  Als het aan Carola ligt zitten ze met de Kerstdagen nog te praten.

 • koestal

  Boeren worden suf geluld.

 • koestal

  Hoeveel koeien moeten er nu weer geslacht worden ?

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.