Home

Nieuws 6 reactieslaatste update:10 jan 2020

LTO: Green Deal moet steun in rug zijn

De Green Deal van de Europese Commissie moet een steun in de rug worden voor de boer en geen juk.

Dat is de reactie van voorzitter Marc Calon van LTO Nederland op de plannen die de Europese Commissie woensdag 11 december presenteerde. Calon zegt dat de Green Deal de Nederlandse land- en tuinbouw moet helpen bij de duurzame productie van voedsel en andere groene producten.

“Dat kan alleen als er mét ons wordt gewerkt, zodat Europees beleid en geld tot goed resultaat leidt voor onze sector. Beknellende regelgeving over ons uitstorten zou een grote fout zijn”, aldus Calon in een persverklaring.

‘Brussel ook met trekker te bereiken’

“Mijn grote angst is dat de EU met een botte bijl door de vele bestaande initiatieven heen gaat. Een rigide top-down-benadering gaat ongelofelijk hard botsen met de realiteit: onze sector heeft oplossingen, maar dan moeten we daar wel de ruimte voor krijgen”, aldus de LTO-voorzitter, die er aan toevoegt dat de Europese Commissie er “snel genoeg achter komt dat Brussel ook nog wel met de trekker te bereiken is” als niet de juiste aanpak wordt gekozen.

Reactie Schouten

Landbouwminister Carola Schouten wilde nog niet inhoudelijk ingaan op de Green Deal. Zij steunt het idee dat de kwaliteit van voedsel moet worden gewaardeerd, zeker als het gaat om de prijs. Ze zegt ook te hopen dat er ruimte komt voor nieuwe veredelingstechnieken die het mogelijk maken gewassen weerbaar te maken.

Laatste reacties

 • Henk.visscher

  Het word een dolk in de rug, daar kun je op aan

 • boerderij12

  timmermans partijgenoot van calon

 • Green deal opzet naar agenda 2030 ,waar de "elite" het voor het zeggen heeft en de rest wordt gezegd wat er moet gebeuren ,het klimaatcommunisme.

 • <>

 • bankivahoen

  Opmaat naar nog meer communisme en inlevering van het beetje vrijheid dat een individu nog heeft. Ook al je geld zal je ontnomen worden door nog meer te verzinnen regelgeving gebaseerd op leugens. Energie gaat men onbetaalbaar maken. Van elke 1000 euro die je verdient mag je nog 5 euro vrij besteden , de rest is al voorbestemd. Chip in je lijf en klaar is kees.

 • D. de Jong

  CO2 belastingen die worden toch uiteindelijk door consumenten betaald. Die kunnen we er ook nog wel bij hebben. Zal vast niet de laatste lasten verzwaring worden.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.