Foto: ANP AlgemeenNieuws

Kiesraad registreert BoerBurgerBeweging

De deelname van BoerBurgerBeweging aan de Tweede Kamerverkiezingen is een stap dichterbij gekomen.

De Kiesraad heeft de verkorte naam ‘BBB’ als aanduiding geaccepteerd voor publicatie op het stemformulier voor de verkiezingen, die – als het kabinet de termijn vol kan maken – op 17 maart 2021 worden gehouden.

1 november startte de BoerBurgerBeweging, onder leiding van voorzitter Caroline van der Plas, de ledenwerving voor de politieke partij. Ook wordt gewerkt aan het volledige verkiezingsprogramma en de samenstelling van de kandidatenlijst voor de verkiezingen.

Beter geluid voor boeren en plattelandsburgers

De partij is opgericht omdat veel boeren en burgers behoefte hebben aan een beter geluid voor boeren en burgers op het platteland, nu ze teleurgesteld zijn over de traditionele landbouwpartijen CDA en VVD.

580 ondersteuningsverklaringen nodig

Om definitief aan de verkiezingen deel te kunnen nemen, moet een partij ten minste 30 ondersteuningen hebben per kieskring. Nederland telt 20 kieskringen, waardoor er in totaal 580 ondersteuningsverklaringen nodig zijn om overal deel te kunnen nemen aan de verkiezingen.

Alleen voor de 20e kieskring, Bonaire, geldt dat er 10 in plaats van 30 ondersteuningsverklaringen nodig zijn. Daarnaast moeten partijen voor deelname een waarborgsom van € 11.250 betalen.

Lees meer over de verkiezingen!

Beheer
WP Admin