Home

Nieuws 5 reacties

FDF vraagt boeren om steun tijdens kort geding

Farmers Defence Force vraagt boeren om hun steun aan de actie-organisatie te betuigen tijdens het kort geding. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel wil via de rechter acties van FDF tegenhouden.

Farmers Defence Force laat de actievoerende boeren weten ‘het enorm op prijs te stellen indien onze strijders ons komen versterken en bijstaan op 16 december.’ Op die dag zal de rechter in Lelystad zich buigen over de voorgenomen acties van Farmers Defence Force.

CBL wil niet dat de acties van FDF negatieve gevolgen hebben voor supermarkten en consumenten. De eventuele schade wil CBL behalen op de stichting FDF.

‘CBL geen bondgenoot’

Farmers Defence Force hekelde eerder al de houding van CBL tegenover de organisatie. Nu de dagvaarding ook daadwerkelijk op de mat ligt bij FDF, benadrukken zij wederom dat ze in CBL geen bondgenoot zien. “Het CBL, die tegenover de media nog wilde benadrukken dat zij aan de kant van de boeren staat, laat hiermee haar ware aard zien. En dat heeft niets met boerenbelangen te maken.”

Voorzitter Mark van den Oever ziet de rechtszaak met vertrouwen tegemoet. Hij denkt dat de boeren in hun recht staan met de geplande acties.

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Laatste reacties

 • jan4072

  De acties van vandaag in Amsterdam zijn leuk maar je moet niet denken dat dit ook maar iets indruk maakt op de politiek. Vergeet niet: zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Dus komende woensdag: ga er voor.

 • Bertus Buizer

  Een goedkope reactie van Marc Jansen, directeur CBL, laatst op de mogelijke voedseldistributie-blokkade vlak voor Kerst. Lekker doen alsof het bij het boerenprotest alleen om stikstof gaat en minister Carola Schouten (ChristenUnie) het 'vanavond al' kan regelen. "Zorg jij dan eerst voor eerlijke boerenprijzen, Marc", denk ik dan.

  Aan de andere kant vind ik de trekkerblokkades onder leiding van de stichting Farmers Defence Force ongepast. Dat je boos bent, oké! Maar dan ga je toch niet met de trekker de snelweg op en wegen blokkeren? Het verbaast mij dat de overheid daarbij tot nu toe zo coulant is. Alsof je wettelijke regels mag overtreden als je boos bent. Er zijn voorheen bij vreedzame acties zonder trekkers vaak om minder redenen aanhoudingen verricht en boetes uitgedeeld...

  De Boer & Burger Brunch Amsterdam op 13 december van Agractie Nederland vind ik daarentegen erg goed en sympathiek !

  Met de harde acties die FDF in het zin heeft, zouden we bijna vergeten dat er ook veel boeren zijn die een (eigen) goed plan hebben en niet achter ecomodernisten en populisten aanlopen. Kijk en luister hier bijvoorbeeld naar het prima verhaal van John Arink uit Lievelde:
  <>

  In dagblad Trouw van 12 december staat een artikel getiteld "Met de protesterende boeren had Sicco Mansholt wel raad geweten". Een mooi interview van journalist Hans Marijnissen met biograaf Johan van Merriënboer, onderzoeker bij Centrum voor Parlementaire Geschiedenis.
  <>
  .

 • farmerbn

  Er zijn leraren die staken voor een loonsverhoging van 2%. Bij een jaar-inkomen van 30.000 euro is dat 600 euro! Per jaar! Kijk , dat vind ik nou met alle respect konijnengeld. Boeren gaan de straat op voor tonnen aan euro's maar Bertus vindt het ongepast. Vraag aan Bertus: Voor hoeveel geldverlies zou jij de straat blokkeren? Bij het verlies van je eigen huis, bij het verlies van je pensioen?

 • @1

  90% vd poll steunt de boeren in deze zaak.<>

 • melkveehouder .

  @Bertus Buizer. Dat je iets ongepast vind staat je vrij. Maar waar haal je de wijsheid vandaan om te suggereren dat wettelijke regels worden overtreden. Dat de overheid niet optreedt komt simpelweg omdat geopereerd wordt binnen de reikwijdte van de demonstratievrijheid zoals beschermd door de Grondwet en de Wet Openbare Manifestaties.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.