Home

Nieuws 10 reacties

CBL naar rechter om acties FDF

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) zet de gang naar de rechter door. Farmers Defence Force heeft niets van zich laten horen, dus wil de supermarktenorganisatie de aangekondigde acties van FDF tegenhouden bij de rechter.

Farmers Defence Force liet donderdagochtend weten dat ze niet zullen buigen voor het CBL. Van den Oever benadrukt dat de aangekondigde actie ‘binnen de wet’ zal zijn.

Ultimatum

Het CBL heeft advocatenkantoor Allen & Overy in de arm genomen, advocaat Richard de Haan schreef woensdagmiddag de brief aan de actievoerende boeren. Daarin stelde hij een ultimatum: de boeren moesten voor donderdagochtend 10.00 uur laten weten dat ze alle acties tegen supermarkten of distributiecentra af zullen blazen. Het CBL stelt: ‘pogingen om met bestuursleden van FDF in gesprek te gaan zijn helaas tot op heden op niets uitgelopen. Helaas heeft FDF niet gereageerd op onze uitnodiging om in gesprek te gaan, noch op ons verzoek om de acties af te blazen .

FDF stelt op zijn beurt woensdagavond dat het CBL kiest voor dreigen met rechtszaken in plaats van in gesprek gaan met boeren over een vergoeding voor de inspanningen voor boeren.

Politieke koehandel

Van den Oever heeft donderdagochtend een statement naar buiten gebracht waarin hij schrijft: ‘Wij, de boeren en de bouwers trekken hier de lijn: het is genoeg, de maat is vol! Tot hier en niet verder! En daar zullen we voor strijden. Tot de laatste dag.’

Hij hekelt dat de regering de plannen van het Landbouw Collectief niet doorvoert. In plaats daarvan ziet hij dat ‘met politieke koehandel de economie wordt geschaad’. Van den Oever vraagt om sympathie van burgers voor de actie. “Is het erg als de boontjes dit jaar uit de vriezer komen? Ik hoop dat er dit jaar wel begrip op tafel staat en besef dat we ons samen inzetten voor het behoud van onze economie.”

Laatste reacties

 • antoine1

  Juist ja! De supermarkt-ketens verdienen véél meer op een eetbaar product, dan de boer die het geproduceerd heeft. Zelfs al is het een eindproduct, wat de boerderij verlaat.

 • V

  ach ja de super reuzen.

 • husky

  Iedereen verdiend aan de boer, behalve de boer zelf, de macht van de boer is al decenia lang weg.

 • kraats

  Top-brief van Van den Oever, Klasse !!!
  (waar is LTO ? Waar is Chalon ? ) Laat ook maar, die hebben we niet meer nodig ...

 • kleine boer

  <>

 • koestal

  FDF zet geen geld op een bankrekening ,ze leggen als ze schade menen te hebben er direct beslag op.

 • melkveehouder .

  @koestal. Dat zullen ze niet vlug doen want er bestaat ook zoiets als onrechtmatige beslaglegging en dan krijg je de bal keihard terug. FDF moet ze juist uitdagen en €5000 op een rekening zetten, geëtiketteerd voor belangenbehartiging van de sector. Laat ze daar eens onrechtmatig beslag op leggen, dan heb je de poppen aan het dansen.

 • jaantjes1

  vooruitgaan, innovatie en verduurzaming, van mijn bedrijf, worden al jaren geblokkeerd door de supermarkten door het betalen van de laagste prijs voor de beste producten. Het wordt tijd dat we die schade ook gaan verhalen en beslag leggen op rekeningen.

 • arink

  Maar, de boeren verkopen toch zelf de producten voor die lage prijs? Of is dat verplicht?
  Ga anders bij FCDF de deur blokkeren.

 • Gewoon doorgaan met zo'n rechtszaak ben je zo een paar jaar verder.
  Laat die uitbuiters maar eens zweten .
  Als er niks gebeurd gaat de economie ook naar de knoppen en is de schade veel groter voor iedereen

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.