ANP-55527712_web

Boerenprotest

Lees in dit dossier al het nieuws, achtergronden en interviews rondom het boerenprotest.

Terug naar dossier
Home

Nieuws 20 reacties

Boerensteungroep uit kritiek op Farmers Defence Force

De ‘Boerensteungroep’ uit forse kritiek op boerenactieorganisatie Farmers Defence Force (FDF).

De voorman van de groep, Jan Huzen, hekelt het gedrag van de bestuursleden. Huzen publiceerde een statement in de groep waarin zijn ervaringen met de actiegroep uit de doeken doet. Daarin beticht hij FDF’ers van geweldpleging en het doen van valse beschuldigingen jegens hem.

Verwijten

Op mede-initiatief van Huzen is eind november een benefietavond voor FDF georganiseerd in Aalten (Gld). De opbrengst zou ten goede komen aan de acties van FDF. Huzen schrijft in zijn relaas dat FDF hem verwijt € 8.000 in eigen zak te hebben gestoken. De boerenactieorganisatie ontkent de beschuldiging.

Huzen zegt dat iemand van het bestuur hem op de avond van het benefiet voor FDF naar de strot is gevlogen na een discussie. Sindsdien is er geen contact meer, ondanks de belofte dat beide groepen verder zouden samenwerken. Hij schrijft: Iedereen van het bestuur heeft mijn nummer geblokkeerd. “Sinds het bericht gepubliceerd is, heb ik wel weer een aanbieding gekregen om in gesprek te gaan. Dus dat zien we maandag wel,” licht hij desgevraagd toe. De Boerensteungroep is een openbare Facebook-groep met 170.000 leden, mensen die de boeren ondersteunen in hun protestactie.

Het bestuur van Farmers Defence Force wil het liefst zo weinig mogelijk aandacht besteden aan de berichten van Huzen. Jeroen van Maanen spreekt de verwijten tegen. “Tijdens dat feest is er inderdaad wel wat discussie geweest, maar niemand is iemand naar de strot gevlogen.”

Rekeningnummer stichting FDF

Het opgehaalde geld kan volgens Huzen momenteel niet naar FDF overgemaakt worden, omdat de stichting Farmers Defence Force nog altijd geen rekeningnummer heeft. Overmaken naar een privérekening van één van de bestuursleden wil Huzen niet. Van Maanen van FDF zegt hierover: “Het rekeningnummer is aangevraagd, maar dat kost tijd. De stichting bestaat nog niet zo heel lang. Deze week moet het allemaal geregeld zijn.”

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Laatste reacties

 • Storm in een glas water dus, vr gr René

  - Deze reactie is deels verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. Zie <>. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • Zuperboer

  - Deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. Zie <>. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • kraats

  - Deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. Zie <>. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • probeer maar eens een rekeningnummer voor een stichting te organiseren het kost je tussen 5 en 10 weken. Heb er ook enige ervaring mee

 • de kleijn


 • de kleijn

  een voor allen allen voor een.
  samen staan we sterk.
  een voor allen allen voor een.
  jammer dit.
  eenheid maakt macht.
 • Storm in een glas water dus, wat anders opzoeken mw redacteur wat wel positief is.
  Niet zo veel mis mee dacht ik hoef je niet te verwijderen.
  vr gr René

 • R. B.

  Wist niet dat links op deze manier aan het infiltreren is.

 • koestal

  Om geld krijg je toch gedonder,niemand vertrouwd niemand bij zo,n jonge actiegroep. Ook een bankrekening is niet veilig bij zo,n actiegroep,want bij eventuele schade tijdens acties ,wordt er zo beslag op gelegd.

 • Albert Albers

  Schouten neemt de tijd en ondertussen komt er bij de boeren wat verdeeldheid, precies wat haar bedoeling is.

 • Henkie H

  Precies Albert jij snap het!!

 • Beste mensen kijk even wat er in Groningen gaande is; 600 miljard Euro onder de grond van de boeren aan aardgas weggetrokken. West Nederland helemaal volgebouwd met asfalt en dure infrastructuur. De gedupeerde boeren zitten met ruim 1000 van de ca. 1600 boerderijen, die aardbevingsschade hebben. NAM en Den Haag dit aanziende; stoppen nu zo snel mogelijk met de gaswinning en proberen met de staart tussen de benen er tussenuit te knijpen...…. Verdeel en heers alom……….en de deur van ons provinciehuis bleef dicht en blijft dicht......HELP Groningen verscheurt en verzuipt!!!!!!!!

  Boeren-Bouwers-Burgers-Verzorgers-Politie-Defensie-ME-Grondverzet houdt elkaar vast alleen zo kunnen wij de strijd winnen.

  Ruim 85 % van de Burgers staan achter ons; óók als de acties meerdere dagen duren; bij de Samenleving is óók de maat meer dan vol!

 • Er zit altijd wel ergens een trol gestuurd door ? ,om tweedracht te zaaien in actiegroep, zal hier ook wel het geval zijn.

 • Firma Vellenga

  Boeren-Bouwers-Burgers-Verzorgers-Politie-Defensie-ME-Grondverzet houdt elkaar vast alleen zo kunnen wij de strijd winnen.

  Gedupeerde boer door de NAM - Shell - ExxonMobil en EZ , dat zijn mooie woorden waar ik helemaal achter sta

 • Henk.visscher

  Inderdaad de politiek hoopt op verdeeldheid, ik ben het ook niet met alles eens , hoe het gaat, maar ben er trots op dat een groep het oppakt, anders gebeurd er niets, blijf achter elkaar staan.

 • jos.veendrick1

  Schouten wacht tot het voorjaar aanbreekt dan is er geen hond die met de trekker de weg op gaat.

 • Mbmb

  Wat is dit nu weer voor stemmingmakerij, Boerderij? Geen verdeeldheid zaaien, maar verenigen!,

 • <> is juist nu nodig ,veel grote industrieën zonder NB vergunning ,maar met grote N uitstoot ,waar blijft de politiek.

 • koestal

  Ik ben trots op FDF en Agractie,deze jongens komen voor onze belangen op. Dat is wat anders dan dat slappe gedoe van LTO.

 • CitizenPower

  <>
  van CitizenPower Nederland.
  CitizenPower@protonmail.com

Laad alle reacties (16)

Of registreer je om te kunnen reageren.