Home

Nieuws 9 reacties

Boerenacties verplaatst naar Eindhoven Airport

Boeren die vrijdag protesteerden bij het provinciehuis in Den Bosch hebben hun acties verplaatst naar Eindhoven Airport.

Door een colonne van trekkers liep het verkeer op de A2 vast. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) drukte de boeren op het hart om andere weggebruikers niet in gevaar te brengen.

Lees verder onder de tweet.

Debat Provinciale Staten

In Den Bosch is op vrijdag een debat van Provinciale staten in het provinciehuis over het stikstofbeleid. Van Nieuwenhuizen zegt dat het ‘iedereen vrij staat te protesteren, maar wel binnen de geldende wet- en regelgeving’. Ze benadrukt dat Eindhoven Airport een militaire luchthaven is, die tevens voor burgerluchtvaart wordt gebruikt. “De staf van Defensie zal in goed contact staan met de burgemeester van Eindhoven, zodat de openbare orde geborgd is”, aldus de minister.

Lees verder onder het Facebookbericht.

Blokkades distributiecentra

De boeren die zich verenigd hebben in Farmers Defence Force (FDF) hebben gezinspeeld op blokkades van distributiecentra van supermarkten volgende week. Minister van Landbouw Carola Schouten praat aanstaande maandag weer met allerlei boerenorganisaties verenigd in het Landbouw Collectief, waaronder FDF.

“Het is belangrijk dat we daar dat gesprek voeren”, vindt Schouten. “Hoe ver we komen weet ik niet. Maar als we in gesprek zijn en zij zeggen toch dit soort acties te gaan voeren, vind ik dat oneigenlijk. Als je praat, moet je echt proberen eruit te komen. En dat niet gaan vermengen met elkaar”, aldus Schouten.

Boer & Burger Brunch

Schouten verwees naar een andere actie die vrijdag in Amsterdam plaatsvindt, waar boeren de inwoners van de stad op een brunch met Nederlandse producten trakteren. Ze ziet die actie als ‘bewijs dat je het op een hele leuke manier kunt doen. Dat lijkt me effectiever dan mensen tegen je in het harnas jagen’.

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Laatste reacties

 • Henk.visscher

  Ja op een leuke manier, dat is wat je wilt en vervolgens ga je gewoon door met je plan, het is aan het wanbeleid van Schouten te danken dat dit allemaal moet gebeuren

 • Henk.visscher

  Als je niet veranderd, dan komen er nog meer en hardewre actie,s, we zij het spuuchzat

 • Gat

  Het gesprek voeren? Er wordt genoeg over de boeren gepraat. Enigste wat helpt is de vriendjes van de overheid aanpakken, unilever, shell, asml, schiphol, dsm. Tijd van praten is voorbij. Als je als mens weinig te verliezen hebt, moet je als overheid heel goed gaan oppassen of je krijgt oorlog.

 • farmerbn

  Als je dus in gesprek bent hoor je geen acties te voeren, volgens Schouten die in gesprek is met Landbouw Collectief en gewoon haar beleid doorzet. Moet zij dan ook niet stil gaan zitten en het gesprek afwachten?

 • bankivahoen

  Tijd van overleg is na vandaag voorbij. Al praat men nog maanden OVER de boeren er veranderd niks aan het beleid. Volg allen het beleid van Marc vd Oever van FDF er zit niets anders op . Het zal zo moeten. We blijven vechten om voor het goede deel van de bevolking WEL voedsel te mogen produceren!!

 • husky

  Ik denk dat de goodwill verdwijnt onder de burgers, als men voedselvoorziening plat zou leggen. ga richting de personen die het beleid maken en bedrijven die zonder stikstof vergunning gewoon doordraaien.
  Ik denk dat de burger er ook niks van snap, leg het goed uit in Jip en Janneke taal dan blijft er begrip onder de burger.

 • Henk.visscher

  De burgers die ik tot nu toe heb gesproken staan achter de actie,s , okk zij zijn de overheid meer dan spuuchzat

 • Rossq

  De Nederlandse overheid beschikt zelf over de sleutel om het stikstofprobleem mondiaal op te lossen. Kijk even naar dit filmpje en google op Zembla
  <>

  Volgens mij is het probleem direct opgelost wanneer het Rotterdamse havengebied plat wordt gegooid met acties uit de agrarische sector en de bouw. Dè burger zal dan jullie acties blijven steunen

 • Alco

  Rossq. Kern energie.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.