Home

Nieuws 6 reacties

Vion boos op Lubach na uitzending over slacht

Vion is boos op de makers van het tv-programma Zondag met Lubach. De uitzending waarin het slachtproces getoond werd, schoot de vleesverwerker in het verkeerde keelgat.

“We zetten zeer onze vraagtekens bij de journalistiek die hier achter zit en de manier waarop het item geframed is”, stelt een Vion-woordvoerder in het Brabants Dagblad. Het bedrijf hekelt vooral het feit dat vermeende misstanden in de industrie aan hen, en één persoon in het bijzonder, worden opgehangen.

Hoofdrol voor dierenarts

In het programma van Lubach speelt Vion-dierenarts Derk Oorburg een hoofdrol. Hij neemt in een video van Vion, die al ruim 3 jaar op de eigen website staat, de kijker mee in het slachtproces. De makers van het programma kozen ervoor om de Duitse variant van het filmpje te gebruiken, terwijl er ook een in het Nederlands is. “Daarmee worden er bepaalde referenties gemaakt”, stelt de woordvoerder, doelend op het verdoven van de varkens door middel van gas.

Misbruik gemaakt van openheid over slachtproces

Volgens Vion hebben de makers misbruik gemaakt van de openheid die over het slachtproces is gegeven. “We hebben er bewust voor gekozen om het slachten niet achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. We zijn het enige bedrijf ter wereld dat zo transparant is.”

Laatste reacties

 • Alco

  Dat is toch logisch.

 • kempenboer

  Ik heb Lubach gezien. De meiden die "vol afgrijzen" het filmpje gezien hebben, kunnen net zo goed de Afrikaanse - horror- variant van onverdooft slachten voorgeschoteld hebben gekregen, terwijl ze gefilmd zijn. Lekker geframed zeg.

 • koestal

  Riooljournalistiek dat vinden enkelen leuk,trekt aandacht.

 • Mbmb

  Dit is de laatste keer dat ik naar die Lubach kijk. Tis ook weer zo,n linkse framer. Uitzending over boerenprotest ook al zwaar onder de maat.

 • farmerbn

  Ik weet niet of het juridisch mogelijk is maar soms zie je bij een tekst of filmpje dat je het niet mag gebruiken zonder toestemming van de maker. Als dat wél mogelijk is heeft vion zitten slapen.

 • peter63

  klaar met Lubach
  Boycotten en niet meer naar kijken
  Naar stomme linkse eikel

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.