Home

Nieuws 6 reacties

NVWA: strengere controles bij diertransporten

Toezichthouder gaat sneller optreden en minder waarschuwen.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat sneller boetes uitdelen bij het overtreden van welzijsregels tijdens diertransporten. Dat meldt de NVWA. De toezichthouder gaat dus sneller optreden en minder waarschuwen. Ook blijven overtredingen 3 jaar staan.

Veelplegers

Bij overtredingen worden passende maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen. Veelplegers kunnen onder verscherpt toezicht worden geplaatst. Dit houdt in dat de NVWA vaker gaat inspecteren. Denk hierbij aan boetes, een last onder dwangsom, een verbod op het verrichten van bepaalde activiteiten, ingrijping of schorsing van vergunningen.

Het nieuwe interventiebeleid met bovenstaande regels gaat op 1 december in. Hierin staat beschreven hoe de NVWA optreedt tijdens transport en dierenwelzijn bij het doden van dieren. Aan deze regels verandert niets, alleen aan de manier van optreden.

Laatste reacties

 • kleine boer

  Het houd niet op niet vanzelf ....

 • kanaal

  geld dit ook voor import kalveren?

 • HeinCarien

  Ff Schouten helpen met haar opruimbeleid

 • Tinus1

  Dat ze dat bij de drugsmannen eens mee beginnen. Om de jeugd te besparen, dadelijk loopt er geen man meer rond die nog fatsoenlijk verstand heeft. Tot in de kleinste dorpen is het gebruik van drugs doorgedrongen. Moet toch kunnen?? volgens G.L./D66....Te gek om los te lopen. Nee gaan meer op veetransporten letten daar is het te halen!! Directeur NVWA rechterhand van Jesse K. Zoveel is er echt niet loos met die transporten.

 • wmeulemanjr1

  Als je dieren transporteert ben je bij voorbaat crimineel

 • ????

  We Kunnen het niet meer goed doen schijnbaar. In een land waar zoveel (overbodige) regels zijn en waar we als Transportsector voor vee bijna niet Van ons laten horen en waar een Bond van Handelaren voor de Overheid aanloopt en proeven met camera s op veewagens aan het proberen is kun je zeggen dat we in een ernstig Ziek land leven met een Ernstig Naziregime Zou zeggen net zoals de boeren Alles Platleggen Met Transport middelen Misschien via FDV ??

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.