Home

Nieuws 5 reacties

ChristenUnie: coalitie niet heilig in stikstofimpasse

De ChristenUnie is niet van plan boeren te laten vallen in het stikstofdossier. En de samenwerking met D66, VVD en CDA is wat betreft fractievoorzitter Gert-Jan Segers niet heilig.

Landbouwminister Carola Schouten zei zaterdag op het congres van haar partij in Utrecht dat boeren zullen bijdragen aan de oplossing van de impasse, maar dat ook andere sectoren daaraan moeten bijdragen. Schouten zegt dat de komende maatregelen rechtvaardig moeten zijn.

Eerder had fractievoorzitter Gert-Jan Segers in de Telegraaf al aangegeven dat hij diep getroffen is door de aanval die D66 heeft ingezet op de veehouderij, door te pleiten voor een halvering van de veestapel.

Coalitie niet heilig

“Dat kwam in onze pijngrens, en die van CDA en VVD. Maar dat was nog één ding. Dat het door de pijngrens van boeren schoot, was veel erger. Die dachten: wij hebben onze vergunningen op orde en dan moeten we als eerste inleveren”, aldus Segers, die op het congres zei dat wat hem betreft de coalitie niet heilig is. “We werken samen, maar zijn niet met elkaar getrouwd.”

Eerste maatregelen ‘slechts een amuse’

De boosheid binnen de ChristenUnie werd nog aangewakkerd toen D66‘er Tjeerd de Groot in een debat in de Tweede Kamer zei dat de eerste getroffen maatregelen (verlaging van de maximumsnelheid en de aankondiging van voermaatregelen in de veehouderij) “nog maar een amuse zijn van een zevengangendiner”.

Vliegveld Lelystad

De VVD congresseerde zaterdag in Arnhem en ook daar kwam de stikstofimpasse aan de orde. ChristenUnie en VVD kunnen elkaar op dit dossier nog tegenkomen, nu VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) aankondigde dat vliegveld Lelystad volgend jaar open gaat. ChristenUnie-minister Schouten zei daarover op het congres van haar partij dat de opening van vliegveld Lelystad zonder de stikstofcrisis al ingewikkeld genoeg was.

Lees alles over het stikstofbeleid en het Programma Aanpak Stikstof (PAS) in dit dossier.

Laatste reacties

 • tinusje

  goede zaak dat Schouten tanden laat zien....de party van de afbraak van alle leven d66 moet zsm inbinden....en anders stekker uit dit kabinet zal CU geen windeieren leggen maar d66 zal minimaliseren...niet vergaan want onkruid vergaat niet

 • Gerrit Lammertink

  Voor D33 is regeren halveren en ook tjeerdje weet dat?! Wil dus zo hoog mogelijk op lijst om zeker te zijn en daar doet ie veel voor

 • Vliegveld Lelystad open zonder NB vergunning?

 • Mbmb

  Die Tjeerd is toch zo'n enorme valse vent. Werd op de radio door Baudet gefileerd en haalde er toen alles bij wat compleet niet ter zake doet. Hij geeft ook gewoon toe dat hij liefst snel van die boeren af wil om Nederland te kunnen volbouwen, varkens en kippen eerst. Wil zelfs minister worden, gaat hem alleen maar over de macht die hij dan kan uitoefenen. Dit alles door hem gezegd met een zoete, enge stem en de rillingen lopen mij letterlijk over de rug.

 • koestal

  Tjeerd is een boerenhater,lid van een partij van schoolmeesters.Ook de minister die ouders de toeslagrechten had afgepakt is van z,n partij.Chaos

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.