Home

Nieuws 21 reacties

CDA-gedeputeerden in Brabant stappen op

Twee CDA-gedeputeerden van de provincie Noord-Brabant hebben per direct hun ontslag ingediend vanwege het landbouwbeleid.

Renze Bergsma en Marianne van der Sloot laten weten niet meer ‘geloofwaardig’ te kunnen functioneren, omdat de verschillen tussen de opvattingen van de CDA-fractie en het bestuursakkoord te groot zijn geworden.

Lees verder onder de foto’s


 • Marianne van der Sloot (naast Rik Grashoff). - Foto's ANP

  Marianne van der Sloot (naast Rik Grashoff). - Foto's ANP

 • Renze Bergsma

  Renze Bergsma

Boerenprotesten

Het college in Brabant bestaat naast het CDA uit VVD, D66, GroenLinks en PvdA. Dat kreeg de afgelopen tijd veel kritiek vanuit de agrarische sector, omdat veehouders uiterlijk 1 april 2020 nieuwe vergunningen moeten hebben aangevraagd voor milieuvriendelijkere stalsystemen. Boeren willen langer de tijd. Ook het CDA wil hen meer tijd gunnen, maar de andere coalitiepartijen gaan daar niet in mee.

De politiek moet nu niet met zichzelf bezig zijn, maar met het oplossen van een impasse die heel Brabant treft

VVD-gedeputeerde Christophe van der Maat laat weten nu niet te gaan onderhandelen over een nieuw provinciebestuur. “De politiek moet nu niet met zichzelf bezig zijn, maar met het oplossen van een impasse die heel Brabant treft. Wij wachten de wijze waarop de CDA-fractie met deze situatie omgaat af.”

De taken van Bergsma en Van der Sloot worden binnen het college opgevangen.

Laatste reacties

 • Kelholt

  Als ik voor m'n werk hele dagen naast Rik Grashoff had moeten zitten dan was ik al veel eerder opgestapt

 • Gebageit

  De vvd laat nog liever de coalitie waar het cda in zit klappen, dan op te komen voor een redelijke belijds lijn voor landbouw in brabant! Helma Lodders en de rest van de vvd moet zich diep schamen dat ze de brabantse vvd niet tot de verantwoording roept!!! Je zou maar lid zijn als boer van zo'n club.........

 • daan1908

  Wordt vandaag heel gezellig op het CDA - congres .

 • haj146

  2 stumpers minder. Goed dat de andere CDA ers de regeling op willen schorten. Langzaamaan komt er wat reuring inde klimaatidioterie

 • nvanrooij1

  Eens met Kelholt als ik daar langs zou moeten zitten was ik ook opgestapt. Landelijk is hij uitgerangeerd en dan wordt hij in Brabant gedeputeerde . Hij wil er zelfs niet komen wonen.Onbegrijpelijk dat dat geen Brabants persoon is. De politiek is een inner circle die elkaar baantjes toespeelt.

 • Alco

  Haj. Ik begrijp niet uit het artikel aan welke kant ze staan?

 • kraats

  Weten ze zelf ook niet (meer) ....

 • bankivahoen

  Nu valt het cda definitief door de mand, ongelooflijk dat de andere 6 gedeputeerden niet solidair zijn en de coalitie laten klappen. Dit is nog eens eensgezindheid.(not) Grashoff heeft de hele coalitie in een wurggreep met zijn maatje Spierings erbij! Nog zo'n wolf in schaapskleren.

 • schooteind1

  De schade die de CDA fractie in brabant heeft aangericht is onomkeerbaar. Ze hadden 2 weken terug de daad bij het woord moeten voegen. Nu heeft de VVD 6 weken te tijd om een andere meerderheid te vinden in de staten, en dat gaat zo ook zeker lukken. Zelden heb ik zo'n amateurisme gezien; wat een sukkels. Twee weken terug stond er 1 thema centraal voor CDA brabant; het redden van hun eigen hachje. Het pluche is immers zacht en comfortabel, dat boeren met honderden het veld moeten ruimen maakt bij deze dames en heren echt geen indruk. Pas na giga druk vanuit de leden en achterban hebben ze schoorvoetend hun blunder ingezien. Dit mag niet zonder gevolgen blijven. De hele fractie van stuntelaars moeten hun biezen pakken. Dan pas kan er gewerkt worden aan het terugwinnen van vertrouwen. En dat zal echt niet meevallen........

 • brutus71

  Het CDA had nooit met die Grashof in zee moeten gaan, dan maar oppositie, ik snap de VVD trouwens ook niet, maar ja die waaien met alle winden mee

 • Tinus1

  Op de foto druipt de arrogantie eraf bij onze "buiten-brabander" , die het hier alleen als wingewest ziet om wat bij te beunen en daarna een goed pensioen te hebben!
  Waarom kan er bij zulke lui geen nuance in ?..... omdat waar ze andere van beschuldigen zelf ook toepassen: winstbejag! Nu kan het en zullen we ook alles doordrukken wat maar kan!!

 • john***

  CDA heeft er goed aan gedaan. Had ze anders lokaal heel veel stemmen gekost daar waar ze sterk zijn.

 • RIEN65

  Nu is er nog niets opgelost. Als er nieuwe coalitie komt met een andere partij dan veranderd er niets en blijft alles zo als het is.

 • Vhouder

  let op we zijn aan het winnen

 • daan1908

  Het gaat echt de goede kant op in dit land . Links Nederland wil de jihadisten en terroristen wel terughalen en tegelijkertijd de boeren het land uit jagen .
  Dus de mensen die dit land mede hebben opgebouwd eruit en die de boel afbreken en kapotmaken erin . Laat het CDA zich vandaag goed achter de oortjes krabben welke kant ze uit wil en vooral met wie !

 • boerkebrabant

  ik zou zeggen allemaal rechts gaan stemmen, dan zullen die er voor zorgen dat de linkse rakkers die een vuil spel hebben gespeeld gestraft worden voor hun daden, ik denk dat er dan niet veel meer overblijft van links, we moeten er nu vol gas in.
  ik hoop snel weer op pad te moeten. we moeten er niet van uitgaan dat de rechter recht gaat spreken, zie de nertsen, zie de whv zie de stalbezetting, en zo kan ik nog wel effe doorgaan, ook bij de rechters is links al binnen gedrongen.
  dus gas erop met zijn allen,

 • famvangastel15


  Beste mensen,
  een feit is dat de VVD in Brabant vorige periode de agrarische belangen heeft verkwanseld. Van het CDA wordt nu verwacht dat deze partij het oplost.

  Volgens mij moet er via ondernemers die veel werk verrichten of produceren voor de agrariers druk uitgeoefend worden op de VVD ( denk hierbij o.a. aan VDL )

 • leon Moonen

  Het werd eens tijd dat iemand opstond en zei: “niet meer verder op deze manier”. Ben nu heel benieuwd naar de afloop want ook de boeren in Brabant verdienen beter!

 • Gat

  Rik grashoff schrijft ie artikel in brabants dagblad over de landbouw. Halve pagina emotie en geen enkel concreet op feiten gebaseerd visie over hem toekomst bestendig landbouwbeleid. Lul muts eerste klas. Ga met je handen werken lamme ezel. Nee brabant heeft plekje vrij hoef ik niet te werken. Baantjes carroussel. Thierry baudet heeft gelijk. Overal hetzelfde met uitgerangeerde politici. Comissie hier commissie daar.

 • info36

  Die Rik Grashoff is een radicaal. Die zijn niet vatbaar voor werkelijke feiten.

 • koestal

  De VVD gedeputeerden kunnen ook beter opstappen,ze behoren de ondernemers te steunen en niet af te vallen.

Laad alle reacties (17)

Of registreer je om te kunnen reageren.