Home

Nieuws 4 reacties

Boerinnen uiten zorgen in petitie

Boerinnen uit het oosten van het land zijn een petitie begonnen omdat ze zich zorgen maken over hun toekomst. Deze is woensdagmiddag 13 november bijna 2.000 keer ondertekend.

Initiatiefnemer is Miranda Nolten uit Beuningen (Gld), bestuurslid van LTO vrouw &Bedrijf. Mede-intitiatiefnemers zijn haar collega-boerinnen Helma Vermuë, Willemien Koning en Kristel Vanhommerig. In de petitie schrijft Nolten: ‘We voelen ons verward. De zorgdruk binnen boerenfamilies is te groot doordat regelgeving is veranderd door het fosfaatbeleid en opnieuw dreigt te veranderen door het stikstofbeleid.’

Zorgvuldige besluiten in stikstofdossier

De boerinnen vragen minister Carola Schouten om zorgvuldige besluiten te nemen in het stikstofdossier en hierbij rekening te houden met belangen van de agrarische sector, eigendomsrechten en het bieden van toekomstperspectief.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  Schouten heeft niks te vertellen. De Groene Linkse Kerk bestuurt ons land.

 • pinkeltje

  Christen Unie = GroenLinks met de bijbel. Maar dat wisten we toch al langer? Jesse Klaver staat op tafel te dansen als Mark Rutte het VVD beleid uit de doeken doet. CDA toetert ook al dat export eigenlijk niet zo van belang is. Vul de rest zelf maar in....

 • deB.

  Het is een trieste bedoeling, al je bedenkt dat boerinnen aan de bel trekken.

  Het tekent en zegt alles over het gezever in de huizen... het is NIET NORMAAL meer!Treurig... het normale leven is verdwenen blijkt
  Er gaan nog veel bedrijven stoppen, als ik dit lees, het is niet meer te trekken voor velen

 • boer jos

  Tis verschrikkelijk en Rutte maar lachen, waardeloze vent , protesteren tot ze het snappen.

Of registreer je om te kunnen reageren.