ANP-55527712_web

Boerenprotest

Lees in dit dossier al het nieuws, achtergronden en interviews rondom het boerenprotest.

Terug naar dossier
Home

Nieuws

Boerenprotest bij Gronings politiebureau

Circa 100 boze boeren hebben maandagavond 4 november met 50 trekkers en landbouwvoertuigen geprotesteerd voor het politiebureau in het Groningse Zuidhorn.

Ze eisten de vrijlating van een 54-jarige boer die eerder op de dag was aangehouden.

De boeren wilden een gesprek met de politie. Na dit gesprek vertrokken ze weer, zei een politiewoordvoerder. Volgens hem is het gesprek ‘prima’ verlopen. “Ze hebben hun punt gemaakt en er is geen narigheid geweest”, aldus de politie.

Verdachte na verhoor nog steeds vast

De man die is aangehouden wegens vrijheidsberoving zit na het verhoor op dinsdag altijd nog vast, meldt een woordvoerster van de politie dinsdagmiddag. De boer is aangehouden, omdat hij 2 rechercheurs had vastgehouden die bij hem op bezoek waren in verband met een lopend onderzoek. Hij ‘belette hen te vertrekken’, aldus de woordvoerster. Hij belemmerde hen de deur open te doen om weg te gaan. De 2 rechercheurs riepen de hulp van collega’s in en deden vervolgens aangifte wegens vrijheidsberoving.

Lees verder onder de tweet.

Incident aanrijding politiepaard 16 oktober

Het incident waarbij een boer met zijn trekker een politiepaard aanreed tijdens de protestactie op 16 oktober is aanleiding voor het bezoek. “Hiervoor hebben we een andere verdachte opgepakt. De rechercheurs waren maandagavond voor ‘nader onderzoek’ in deze zaak op het adres van de 54-jarige boer”, aldus een woordvoerster van de politie. De exacte reden of mogelijke rol van de boer noemt ze niet.

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Of registreer je om te kunnen reageren.