Home

Nieuws 4 reacties

€ 200 miljoen voor exportpromotie

De Europese Unie wil de export naar landen buiten de EU bevorderen.

De Europese Commissie trekt ruim € 200 miljoen uit voor de promotie van de export van Europese land- en tuinbouwproducten. Dat heeft Europees landbouwcommissaris Phil Hogan bekendgemaakt.

Vorig jaar was het budget voor de promotie van de land- en tuinbouwexport ongeveer € 191 miljoen. Het geld is bedoeld om producenten te helpen bij het bedienen van nieuwe markten, maar ook om ze bij te staan bij marktverstoringen.

Markten met potentiële groei

Meer dan de helft van het budget (€ 118 miljoen) gaat naar campagnes op markten met potentiële groei, zoals Canada, China, Japan, Korea, Mexico en de VS. De export richt zich onder andere op kaas en andere zuivelproducten.

Laatste reacties

 • koestal

  En dan weer vlees in voeren uit Zuid-Amerika en kip en eieren uit de Oekraine.

 • agratax(1)

  Goed idee uit Brussel. Jammer dat GL en D66 nu juist de export willen afbouwen door hun halvering van de veebezetting in Nederland. Moeten de Nederlandse veehouders dan toch nu grond onder zonnepanelen zetten en zelf hun bedrijf over de grens voortzetten, moet kunnen met de vergoeding van Euro 4000 5000 / ha en goedkopere gronden over de grens.

 • pinkeltje

  Had inderdaad toch begrepen van onze visionaire leiders dat het verbeteren van de wereld begint met het stoppen met exporteren?

 • Mtswie

  Krijgen we geld toe als we gaan emigreren naar buiten de EU.;-)

Of registreer je om te kunnen reageren.