Home

Nieuws 8 reacties

Thieme geridderd bij afscheid uit Kamer

Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren is bij haar afscheid van de Tweede Kamer beëdigd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Kamervoorzitter Khadija Arib sprak tijdens haar afscheidsspeech dat mede door Thieme dierenwelzijn, klimaat en natuur nadrukkelijker op de Kameragenda is gekomen. Wel verweet de Kamervoorzitter Thieme tussentijds te vertrekken en niet haar zittingstermijn waarvoor ze gekozen is vol te maken.

Politieke invloed

Thieme schreef in haar afscheidsbrief aan de Tweede Kamer dat politieke invloed wat haar betreft niet om macht gaat, maar om de invloed die je kan uitoefenen of door als inspiratiebron te fungeren voor anderen.

Thieme zat sinds 2006 in de Kamer. Ze sloot haar laatste bijdrage af met haar vaste woorden: “En voorts ben ik van mening dat er een einde moet komen aan de bioindustrie”.

Na het officiële gedeelte namen alle Kamerleden individueel afscheid van Thieme. De handdruk van Thieme aan Femke Merel van Kooten- Arissen, die voor de zomer zich afsplitste van de partij, was zeer afstandelijk.

Laatste reacties

 • Alco

  Het schijnt dus dat als je ergens totaal geen verstand van hebt, je er toch voor geridderd kan worden.

 • ENDE902

  Misschien is het wel zo, dat de mensen die echt een lintje verdienen, dit niet aanvaarden. Maar dat wordt natuurlijk nooit openbaar.

 • daan1908

  Er zijn mensen die een lintje weigeren , en ik denk dat het er , na deze aanfluiting , alleen maar meer worden .

 • farmerbn

  Had LTO maar zo'n bijtertje als voorman. Als Calon stopt krijgt hij ook een lintje.

 • hansvanbergen

  Tieme heefy helemaal niets nada noppes bereikt. 16 jaar lang een stoel 'bezet' gehouden maar in werkelijkheid was ze er nooit. De veehouderij is nog steeds aanwezig, is groot en produceerd meer als 16 jaar geleden.

 • Mbmb

  Een grote brutale mond, het spekken van de beurs van haar partner, het verspreiden van leugens en de stigmatisering van een kleine beroepsgroep wordt beloond met een lintje. Wat een dieptepunt weer. Ik reik symbolisch een lintje uit aan alle boeren die grote maatschappelijke prestaties leveren door elke dag het eten op ieders bord te leveren,

 • @1

  <>

 • cor vroege

  Dat ,dat mormel nog een lintje krijgt,BIZAR!!! Als tegen woordig activisten een lintje krijgen,wat moeten hardwerkende boeren dan krijgen?Zo,n lintje raakt op zo,n manier zijn waarde kwijt!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.