Home

Nieuws

Quartes en Agrifirm intensiveren samenwerking

Agrifirm gaat een nauwe samenwerking aan met het Belgische mengvoederbedrijf Quartes. Beide bedrijven zijn in België actief in de mengvoederindustrie en hun activiteiten sluiten, naar eigen zeggen, goed op elkaar aan.

De strategische samenwerking en de uiteindelijke overname door Royal Agrifirm Group moet er toe leiden dat, door het delen van kennis en het bouwen van een efficiënte organisatie, nog betere toekomstperspectieven geboden worden voor leden, klanten, handelaren en medewerkers, aldus beide mengvoerbedrijven.

Strategische versterking

Quartes heeft met fabrieken in Roeselare, Hasselt en Deinze en het akkerbouw toeleveringsbedrijf Agri-Activ. Quartes een belangrijke positie in op de Belgische mengvoermarkt. “Ons bedrijf is toekomstgericht en denkt aan het beste voor zijn klanten en handelaren enerzijds en zijn medewerkers anderzijds,” zegt Frederic Boone, algemeen directeur van Quartes. “Deze samenwerking biedt een strategische versterking voor onze bedrijven en biedt voordelen voor onze klanten, handelaren en medewerkers.”

Agridirm-CEO Dick Hordijk: “We verwelkomen met Quartes een belangrijke speler die, samen met de vestigingen van Royal Agrifirm Group in Drongen en Grobbendonk, de positie van ons en onze klanten op de Belgische markt enorm zal versterken." - Foto: Koos Groenewold
Agridirm-CEO Dick Hordijk: “We verwelkomen met Quartes een belangrijke speler die, samen met de vestigingen van Royal Agrifirm Group in Drongen en Grobbendonk, de positie van ons en onze klanten op de Belgische markt enorm zal versterken." - Foto: Koos Groenewold

Positie Belgische markt versterken

Dick Hordijk, CEO Royal Agrifirm Group, is tevreden over de nauwe samenwerking: “We verwelkomen met Quartes een belangrijke speler die, samen met de vestigingen van Royal Agrifirm Group in Drongen en Grobbendonk, de positie van ons en onze klanten op de Belgische markt enorm zal versterken.”

Verder investeren in België

De bedoeling is dat Quartes en Agri-Activ op termijn onderdeel van Royal Agrifirm Group worden. “België is voor Agrifirm een belangrijk land om verder in te investeren”, beaamt Ronald van de Ven, directeur Agrifirm NWE. “We geloven in de kracht en hoogwaardige kwaliteit van de veehouders en telers in België. Door deze samenwerking met Quartes ontstaat een sterke lokale binding met de klanten”.

Commercieel Directeur Quartes Filip De Clercq bevestigt dit. “Door onze krachten te bundelen en deze strategische schaalvergroting staat Quartes sterker in de Belgische markt en kan er samen gewerkt worden aan een toekomstbestendige voedselketen.”

Hoofdkantoor in Deinze

Alle medewerkers blijven werkzaam voor het bedrijf Quartes en Agri-Activ en het nieuwe managementteam wordt gevormd uit vertegenwoordigers van alle betrokken partijen. Het hoofdkantoor van de voorgenomen onderneming zal in Deinze gevestigd worden en de vestigingen worden gehandhaafd; De mengvoederproductie zal verdeeld worden over vier fabrieken: Roeselare, Grobbendonk, Deinze en Hasselt.

Quartes

Quartes en haar filialen Agri-Activ hebben een leidende positie in de mengvoedermarkt voor de zelfstandige landbouwers in België. Quartes is fabrikant van mengvoeders en zaaizaden en technisch expert voor zelfstandige ondernemers in de landbouw. Sinds 1932 is Quartes actief in rundvee, varkens, vleeskippen, kalkoenen en konijnen in België, Zuid-Nederland en Noord-Frankrijk. Dankzij Agri-Activ is er een lokale verankering met verschillende vestigingen in het Zuiden van het land. Agri-Activ is een sterke partner in de akkerbouwsector met zaaizaden, gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen en graan-afname.

Of registreer je om te kunnen reageren.