Home

Nieuws 7 reacties

Kamer vraagt om extra onderzoek stikstof

Het kabinet moet de modellen die worden gebruikt voor de berekening van de uitstoot en neerslag van stikstof opnieuw laten beoordelen. Tegelijk moeten wetenschappers uit binnen- en buitenland kijken naar een stikstofdrempelwaarde bij de afgifte van vergunningen.

Een meerderheid van de Tweede Kamer ondersteunt moties van die strekking van VVD en CDA.

De Kamer wil dat het kabinet ook onderzoekt of de Deense methode voor de meting van stikstofdepositie in Nederland kan worden toegepast. Tegelijk moet gekeken worden naar de mate waarin stikstofuitstoot op een bedrijf effect heeft op nabijgelegen stikstofgevoelige natuurgebieden.

Meerdere moties rond landbouw aangenomen door Kamer

De Kamer nam ook een motie aan van ChristenUnie om een informatiepunt voor het stikstofbeleid op te stellen. Het ministerie heeft dat informatiepunt inmiddels ingesteld.

Een motie van SGP’er Roelof Bisschop om in te zetten op meerjarige afspraken met landbouwvertegenwoordigers en ketenpartijen, kreeg eveneens brede steun in het parlement. De motie vraagt de minister meer rekening te houden met metingen en praktijkervaringen, meer praktijkonderzoek te doen en verkokerd beleid te voorkomen. Bisschop vindt dat het ministerie daarbij meer recht moet doen aan de diversiteit van de landbouw.

Laatste reacties

 • Alco

  Succesjes druppelen binnen.

 • kleine boer

  <> drempelwaarden-stikstofdepositie-vergelijken-in-nederlandse-context/
  Met dank aan lto....🙃onze belangenbehartigers

 • Bolder01

  Kleine boer ... LUL NIET MAN. als f.d.f. 1--10 er niet mee begonnen waren had l.t.o. echt niks gedaan , op het laats sprongen zij er in ze zagen het nu pas aankomen snel wat opzetten want dit gaat ons de laatste leden kosten ,en zijn wij ons goed betaalde baan kwijt, MA IE KUNT ER OK NIKS AN DOEN als men niet nadenkt gaat men ook niet van gedachten veranderen😜

 • kleine boer

  Bolder01 de smiley staat niet voor niks op kop....

 • Mbmb

  Mooi! Maar dit keer wel in openheid, niet achter onze ruggen, eerlijk en objectief en niet uitgevoerd door de zoveelste linkse-wetenschapper-veganist-metvooroordeel á la Diederik Stapel.

 • boerkebrabant

  morgen massaal naar den haag, en hou het netjes, wij hebben de bus vol.

 • tinusje

  goede motie van SGP...echt de enige boerenparij altijd al geweest

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.