Home

Nieuws 23 reacties

GroenLinks: Rabobank moet meebetalen aan sanering

GroenLinks vindt dat Rabobank als grootste kredietverstrekker moet meebetalen aan de warme sanering van de veehouderij. Dat zegt Kamerlid Bart Snels van GroenLinks tijdens de Algemene Financiële Beschouwingen.

Op Prinsjesdag presenteerde minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse zaken een stimuleringsfonds van € 1 miljard voor woningbouw. Met dit geld wil het kabinet mogelijk ook stikstofruimte creëren door boeren uit te kopen in de directe omgeving van de woningbouwplannen. GroenLinks wil voorkomen dat het budget bestemd voor de woningbouw naar boeren gaat. “Dat kan toch niet de bedoeling zijn? Dat is balletje-balletje spelen met budgetten?”, vraagt Snels.

Sociale oplossing

Het Kamerlid wil wel een sociale oplossing voor de boeren, maar zoekt de oplossing niet bij de overheid, maar bij de Rabobank. “Al die boeren zijn in de afgelopen jaren door onze grote banken, vooral de Rabobank, verleid om zich vol te hangen met leningen waardoor ze soms diep in de schulden zitten”, zegt hij. Snels wil dat minister Wobke Hoekstra van Financiën gaat kijken of de banken niet zelf een deel van die leningen moeten afschrijven op hun balans? “Dit kunnen we niet alleen op het bordje van de boeren leggen, maar ook niet alleen op dat van de belastingbetaler”, vindt Snels.

Weinig bijval van Kamer

Rabobank wil inhoudelijk niet reageren op het plan. In een schriftelijke verklaring geeft de bank aan dat de ondernemer zelf het moment van investeren en het tempo van verduurzaming bepaalt en dat de bank boeren niet in de steek zal laten. Minister Hoekstra reageert donderdag 3 oktober op het plan van Snels, dat weinig bijval kreeg in de Kamer.

Laatste reacties

 • koestal

  Groen Links moet mee betalen aan verduurzaming.

 • info140

  Altijd makkelijk, winkelen met de portemonnee van iemand anders.

 • Laat Groen links dan ook even meebetalen aan al die gelukszoekers die in dit overvolle landje binnenkomen, sinds Rutte 1 al meer dan 230000 mensen , een stad ter grote van Eindhoven over dat gecreëerde woningnood mag niet gesproken worden.

 • 306lsa

  <>

 • Maas1

  @306lsa Jensen heeft helemaal gelijk een man van het volk!
  Een boer genereerd 10 werkplekken in de economie.
  De directe verdiensten in de schakels vanaf de boer gaan over miljoenen per jaar.
  De ong. 93 miljard omzet in de economie
  De NOS kan geen objectieve berichtgeving van de boeren in de huiskamer brengen,dat wetende is de hele nieuws scheppende NOS een aanfluiting.
  Trek de stekker maar uit deze nieuws zender het is ons belasting geld waarmee links fake news de wereld wordt in gezonden.
  Nederland is rechts we hebben niets met links en al helemaal niets met GL.

 • pinkeltje

  Socialisten weten altijd goed te vertellen hoe het geld verdeeld moet worden. Hoe je het moet verdienen daar hebben ze het nooit over.

 • Groen Links is een communistische partij die het liefst ieder bezit zou afpakken.
  Complete losers in die partij en in feite trekken de terroristen van de jaren 80 daar aan de touwtjes. De Duivendaks enz, die Jesse is niks meer als een buikspreekpop die gecast is op uitstraling en aan trekkingskracht.
  alleen er stemmen zoveel idioten op dat ze capsones beginnen te krijgen.
  De felheid gisteren op het malieveld deed me denken aan de toespraken die er in de vorige eeuw in ons buurland gehouden warden.
  Is een catastrophe geworden.

 • idd , de haat naar de boeren kon je in de ogen van yousef klaver lezen ...

 • Jesse Klaver is in de VS in de leer geweest in een van de Open Society Foundations van George Soros , die weer streeft dmv die Open Society Foundations naar de nieuwe wereldorde.

 • Gat

  Wat een plan. Groen links kan de wereld veranderen zonder portemonnee. Nogal logisch als je krakers en uitgeprocedeerden die niks hebben, rechten ontleent om andersmans bezit in te nemen.

 • afm

  ze kunne beter groen links en d66 saneren

 • schooteind1

  Dan moeten we het uiteindelijjk nog zelf betalen.......

 • 306lsa

 • Maas1

  GroenLinks is ontstaan uit partijen die een patent hadden op domme vergissingen en evident verkeerde beoordelingen.....

 • sjoerddehoop1

  Er zijn honderden (misschien wel duizenden) boeren van 60 jaar en ouder die graag zouden willen stoppen als zij hun oude bedrijf zonder restschuld kunnen verlaten. Naast een stoppersregeling met gunstige fiscale afrekening zou ook de financier een handje kunnen toesteken. Dat is toch niet teveel gevraagd?

 • Kleine huiskavel

  Snels vergeet te zeggen hoe hij de jaarlijkse 200 euro per Nederlander = 800 per modaal gezin, die de schatkist daarnaast misloopt besparen wil (meer belasting of korten op bv zorg /onderwijs) alles is niet voor niks

 • Maas1

  @ sjoerddehoop1
  Als dit de nieuwe trend is dat het bedrijfsleven de banken en de burgers de misstanden vanuit de politiek moeten bij financieren,dan beloofd dat nog wat te worden!😁

 • Alco

  Groen Links moet zijn mond ( bek) houden.

 • ENDE902

  Dinsdag op het Malieveld heb ik al geconstateerd, dat de heer Klaver geen hogere machten dan zichzelf accepteert. De hierboven genoemde haat in zijn ogen heb ik later op filmpjes ook gezien.

 • Meneer Klaver heet gewoon bij de burgerlijke stand Yasser Feras, zijn politieke opleiding heeft ie gehad bij de Open Society Foundation van George Soros, een zeer omstreden persoon ,het is gewoon een wolf in schaapskleren ,niks meer en niks minder.

 • farmerbn

  Ook De Groot van D'33 heeft toen hij voorzitter was van NZO de boeren geduwd naar extra vee. Moet hij privé nu ook meebetalen?

 • Jesse kadaver wil alles op zijn kop zetten en de kosten ervan bij een ander neerleggen.
  Hopelijk gaan mensen hun ogen open nu ze het ware gezicht hebben gezien van dit links radicale mannetje

 • Maas1

  Je hebt in dit land groenrechts en groenlinks.Het probleem is dat groenrechts zijn oren heeft laten hangen naar groenlinks.Groenlinks ziet zijn kans schoon buiten de coalitie om regeert en dicteert groenlinks dit land,of groenrechts dit zo ervaart betwijfel ik.Maar dat groenlinks dit kabinet gaat steunen doet vermoeden van een deal,waarvan groenrechts dit eerder heeft getracht,maar toen klapte in de onderhandelingen.Het is wachten op de déjà vu. Maar het kan verkeren.

Laad alle reacties (19)

Of registreer je om te kunnen reageren.