Home

Nieuws 20 reacties

Farmers Defence Force wil boerenactie op 16 oktober

Farmers Defence Force (FDF) roept haar leden op om 16 oktober zich klaar te maken voor een nieuwe boerenprotestactie.

Hoe de actie eruit zal zien, is niet duidelijk, wel worden boeren wederom gevraagd om de trekker mee te nemen.

Aanleiding voor de groep om opnieuw een protestactie te organiseren, is de kabinetsreactie op het advies van de Commissie Remkes. Dit weekend heeft de organisatie spoedberaad gehouden, blijkt uit berichten die naar boeren zijn verstuurd.

Ook burgers gevraagd mee te doen

De actie zal ‘ergens in de randstad’ plaatsvinden. FDF roept ook burgers op om zich bij het protest te voegen. De nieuwe actie is niet gericht op Schiphol, aldus de organisatie.

Ook Agractie komt binnenkort met nieuwe acties. Deze zullen naar verwachting over 4 tot 6 weken plaatsvinden. De acties moeten publieksvriendelijk zijn, zodat burgers er geen overlast van ervaren. De stichting zegt nu 2 nieuwe acties in het verschiet te hebben, waarvan voor 1 ook geld van sympathisanten wordt gevraagd. De doneeractie heeft als doel om € 120.000 op te halen.

Lees ook: ‘Boerenprotest was een krachtig signaal’

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Laatste reacties

 • veldzicht

  Ja wat zal ik er van zeggen?is het verstandig zo vlug al met nieuwe acties te komen?????? De sympathie van de burger is gauw verspeeld lijkt mij.

 • vandenbrandcv1

  De toon van de acties is belangrijk. Maar duidelijk was dat al in de week van de actiedag een zeer onredelijke kamerbrief de deur uit is gegaan.

 • boerkebrabant

  jammer dat ze niet samen op blijven trekken, ik vind dit een must,

 • René de jong

  Het houdt niet op niet vanzelf....... #pestenisgeenspelletje
  Boertje pesten heeft lang genoeg geduurd
  Alle kostprijsverhogende maatregelen maken de sector kapot.
  Een heeeeeele lange rij maatregelen schrappen (voor de blijvers), engeen sanering met 30% en mitsen en maren.
  De veehouderij heeft als enige sector juist wel alle zaakjes op orde met de vergunningen zelfs de PAS meldingen kunnen eenvoudig omgezet werden naar NB vergunningen.
  Als iemand wil stoppen en de overheid wil kopen is prima.
  Geen extra maatregelen .uit
  vr gr René

 • Firma Vellenga

  Ja, de eerste actie was een must. Maar we hebben ze wel een ultimatum van 4 weken gegeven. Ik wil mij niet verlagen tot het niveau van de politiek om me er niet aan te houden. Dat gaat tegen mijn principes in. Wij laten deze actie daarom over gaan. Of het moet nog gekker worden komende week dan ben ik mijn principes ook kwijt.

 • Wat hebben we verleden week nou met zijn allen laten zien. EENHEID.
  Wat doet de organisatie? Valt uit elkaar!
  Beseffen jullie wel dat er heel veel geld is gedoneerd door boeren, medewerkers, scholieren en de hele periferie erom heen?
  Jullie zijn het hun verplicht om 4 weken wapenstilstand te houden en daarna samen verder op te trekken.
  De prachtige EENHEID van verleden week in één keer naar de donder geholpen. Bedankt!!!

 • j.r.j.porsius1

  Firma Vellenga het antwoord van de politiek kwam al binnen 3 dagen toch en dat antwoord snap je toch wel? Zij gaan gewoon ijskoud door met waar zij aan begonnen waren dus dan heeft langer wachten totaal geen zin, of denk jij dat zij erover 3 weken de stekker eruit trekken?

 • agpros

  Acties okay, maar dan wel met fatsoen. Houden aan ultimatums. Geen veldspuiten mee. Goede en werkende verlichting en zwaailampen. Niet op de vluchtstrook. Geen wegblokkades buiten de "normale" actietijd. Allemaal naar Den Haag en niet halverwege keren om op tijd voor het melken te zijn. In colonneverband, al die solisten zijn een gevaar op de weg. Succes.

 • ENDE902

  Het antwoord kwam inderdaad al binnen 3 dagen. Alleen blijven er twee vragen:
  1. Ziet de regering dit ook als een antwoord.
  2. Hebben de mensen van het regeringsapparaat de actie van 1-10-2019 al op zich in laten werken.

 • ENDE902, dat antwoord lag al klaar in de kast, ze hebben alléén de aktie van 01/10 afgewacht en gezien de massaliteit vd actie en de publieke steun ervoor , gelijk maar een tegen antwoord.Als de media en ook deze boerderij zich nu eens goed in dit stikstofprobleem hadden gedoken en netjes de verschillen tussen de bereken methodes stikstofdepositie tussen Nederland en Duitsland naast elkaar had gezet ,was het voor iedereen , ook de burger duidelijk dat er helemaal geen stikstofprobleem is vergeleken met ons buurland.

 • ENDE902

  Indien het antwoord al klaar lag, hetgeen ik niet onmogelijk acht, en alleen 1-10 hebben afgewacht, heb je dan enig idee hoe de regering de publieke steun heeft ingeschat zonder de kennis van 1-10.

 • Gezien de beeldvorming van het kabinet die meestal tot uiting komt via de NOS, hadden ze publieke steun voor de boeren niet hoog ingeschat. De NOS, die elke keer de agrarische sector zit te framen , zoals van het weekend , toen het over de stankoverlast Rijnmond ging , maar in hun verhaal en beeld wel even de intensieve sector erbij haalde als probleem, terwijl de intensieve sector totaal niks te maken heeft met stankoverlast Rijnmond , maar als de NOS het verteld zal het wel kloppen denkt men.

 • ENDE902

  Inderdaad was het voorbeeld van Vlaardingenwest het voorbeeld van manipulatie. Alle boeren die in de omgeving zaten, zijn al weggesaneerd, omdat de grond totaal onbruikbaar was door de neergeslagen luchtvervuiling. Ik meen mij zelfs te herinneren, dat de melk en het vlees direct de verbrandingsoven inging.
  Maar ja, de opdracht voor de NOS was om nog wel even de boeren er bij te halen als mede boosdoener.

 • koestal

  Boeren hebben tot nu toe nog niks bereikt,de actie moet duidelijker over komen. Geen slap gelul van een minister.

 • trekker6220

  17 miljoen mensen rioolzuivering? wat verdampt en in oppervlakte water komt!
  Lucht bestaat uit 78% stikstof,20% zuurstof.
  mensen zijn de grote vervuilers, auto, vliegtuig, industrie.
  En de agrarische sector staat ten dienst voor de mensen.
  Iedere boer leeft met de kringloop, goedkopere voedsel voor de gewone man is voorbij! Nederland heeft een grote mond maar we leven onder de zeespiegel! DE GELE LAARS

 • hylkema.l

  Actieleiders hebben elk hun eigen verhaal.
  Geen duidelijke doelstelling.
  Boeren in de tv praatprogramma's gaan onderuit in de discussie, ook al doen ze met de beste bedoeling mee.
  Actieleiders en woordvoerders moeten meer doen aan media training.
  Tot slot eerst het gezonde boerenverstand gebruiken.

 • Peerke1

  Toch blijft het moeilijk om met een onbetrouwbare partner afspraken te maken.

 • farmerbn

  Vandaag zijn er veel klimaatgekkies gearrestteerd. op één oktober geen één boer. Stel voor om al die opgepakte klimaatgekkies een strafblad te geven.

 • 1 oktober heb ik kippenvel momentjesgehad op het malie veld. Is het nou niet mogelijk om alle splinter partijen bij elkaar te brengen en gezamenlijk verder te gaan. NMV, NAV, DDB, FDF, AJK, POV, AGRACTIE, MESDAG FONDS, AGRI-FACTS en de rest die ik vergeten ben. LTO zou ook mooi zijn maar die zitten volgens mij al vast geplakt aan het pluche.
  Jullie doen allemaal je stinkende best maar ik ben er van overtuigd dat je gezamenlijk veel verder komt. Ga leden werven (zeker ook in de periferie) en Carola kan binnen no time niet meer om jullie heen.
  Oké ik droom lekker verder.

 • EL

  Één grote vuist is beter!

Laad alle reacties (16)

Of registreer je om te kunnen reageren.