Home

Nieuws 21 reacties

Boeren protesteren maandag bij provinciehuizen

Boeren verzamelen zich maandag bij verschillende provinciehuizen met trekkers om hun ongenoegen over het provinciale stikstofbeleid.

De actie van honderden boeren in Leeuwarden tegen het provinciale stikstofbeleid heeft boeren in het hele land geïnspireerd om in andere delen van het land hetzelfde te doen. In Groningen, Assen, Utrecht, Haarlem, Zwolle zullen maandag boeren met trekkers staan om hun ongenoegen te uiten. In Maastricht worden de boeren een dag later verwacht.

Lees verder onder de tweet.

Oproep LTO Noord

Hiermee geven de ondernemers gehoor aan de oproep van LTO Noord. Ook de Limburgse boerenbelangenbehartiger LLTB vraagt haar boeren om naar het provinciale overheidsgebouw te komen.

De aantallen per provincie lopen uiteen. Alma den Hartog, regiobestuurder in Groningen, verwacht tot wel 300 trekkers, meldt ze in de WhatsAppgroepen waar boeren zich verzamelen. In Utrecht lijkt nog weinig animo te zijn voor de actie.

Lees ook: LTO Noord roept haar leden op om actie te voeren

Twijfel over nut actie

De actie is op korte termijn opgezet en ook de aangekondigde actie in Bilthoven en Den Haag is voor de boeren een heikel punt in de planning. Agractie, een van de organisatoren van het protest op 1 oktober, twijfelt aan het nut en de noodzaak van de actie. De organisatie roept boeren op zich te focussen op de actie van woensdag 16 oktober. ‘Kabinetsbeleid gaat boven provinciaal beleid’, is de motivatie.

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Woensdag is de planning nu dat boeren zich mogen verzamelen op een sportveld nabij het RIVM, omdat naast het instituutsgebouw een ziekenhuis staat waar de toegangswegen beschikbaar moeten blijven. Daarna gaan de boeren door naar Den Haag, waar velen ook willen blijven slapen.

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Laatste reacties

 • koestal

  Het is bittere noodzaak,de primaire belangen van boeren staan op het spel.

 • EL

  Het lijkt wel of LTO de boeren wil opsplitsen in kleine groepen!

 • mariapeel

  Allemaal woensdag natuurlijk

 • Henk.visscher

  Boeren die beide dagen kunnen of woensdag niet maar maandag wel kunnen toch prima gaan, ik hoorde dat bij ons in overijssel de stikstofkwestie woensdag word behandeld, hoe zit dat in andere provincie,s

  Ik ben geen LTO, er maar vind ze sinds de actie van 1 oktober een stuk actiever, daar ben ik blij mee

 • Renate

  Natuurlijk gaan we allemaal woensdag!

  LTO lijkt nu wel actief, maar ze lopen achter de feiten aan. Liften op het succes van de FDF en de NMV. De laatste stuiptrekkingen....

 • 306lsa

  Ik vindt maandag belangrijk want laten we eerlijk zijn er werd aldoor beloofd minder regels en zo
  En nu komen er zoveel regels als hierdoor mensen serieus in de problemen komen psychisch willen dan de mensen op het provinciehuis daar verantwoordelijk voor zorg dragen (dit is in mijn ogen echt een groot probleem voor beiden)
  Plus omdat één provincie het al gedaan heeft is het ook een beetje een vorm van discriminatie als de andere provincie het niet wil denk ik (misschien heb ik het mis maar het is mijngedachte )

 • Bennie Stevelink

  De acties van LTO op maandag hebben een duidelijk, concreet en haalbaar doel: de extra regels van de provincies, bovenop de regels van de regering, moeten van tafel. In Friesland is dat al gelukt.
  De actie van woensdag heeft geen concreet doel.

 • Firma Vellenga

  Oei Bennie, ik weet nog dat je zo afgaf op de Friesen... Laten we nu maar 1 blok vormen. De plannen zijn al gemaakt maar we kunnen het wel wat afvlakken

 • Alco

  Ik vraag me af hoeveel Bennie betaald krijgt van het LTO om hier steeds zo negatief te lullen.

 • boerderij12

  oh bennie ,de acties van woensdag hebbben zeker een concreet doel

 • Bennie Stevelink

  @Alco, ik geef slechts weerwoord op negatief gelul van anderen.

 • Henk.visscher

  Bennie, woensdag komen de discutabele metingen van het RIVM ruimschoots in de media, dat is een van de doelen, we willen eerlijke metingen, meten is weten.
  Jij vertouwd die metingen na het zien van de flimpjes , de truckendoos van het RIVM , en Barsten in het ammoniakbastion, toch hopelijk ook niet meer.
  We moeten nu inderdaad niet al te negatief doen over het LTO, als ze iets niet goed doen dan benoemen, maar als ze wel iets doen dan niet meteen in twijfel trekken , daar schiet niemand iet mee op

 • Bennie Stevelink

  @Henk Visscher, helemaal mee eens. We moeten één front vormen en dus niet reageren zoals @Mariapeel en @Renate.

 • boerderij12

  dan zijn we het daar over eens bennie

 • kleine boer

  Bennie niet vergeten wie de acties zijn gestart hé NIET LTO!!! Niet lto liften gratis mee op lto word er vaak geschreven maar lto lift nu mee op de super actie van NIET LTO...

 • Henk.visscher

  Bennie ook nog even op de metingen reageren

 • Alco

  Bennie reageert alleen op negatief lullen van anderen.

 • kleine boer

  Henk dat doet lto pas als de resultaten er zijn.....

 • Kringloopboer

  Ben het met bennie eens die extra eisen moeten van tafel

 • Attie

  Die extra provinciale eisen zijn toch niet houdbaar

 • j.r.j.porsius1

  Bennie de actie in Friesland is door ons zelf opgezet in medewerking met NMV ,FDF,NAJK en NAV daar is geen LTO aan te pas gekomen.

Laad alle reacties (17)

Of registreer je om te kunnen reageren.