Home

Nieuws 15 reactieslaatste update:24 okt 2019

‘Aanzienlijke’ schade Malieveld door trekkers

Boeren hebben woensdag 16 oktober met hun trekkers ‘aanzienlijke schade’ veroorzaakt aan het Malieveld in Den Haag, constateert eigenaar Staatsbosbeheer (SBB) op de dag na het grote boerenprotest.

De overheidsdienst die het veld beheert, gaat met een aannemer bekijken wat er moet gebeuren om die schade te herstellen.

Onduidelijk voor wie de kosten zijn

Wanneer er meer duidelijkheid is over de kosten, gaat SBB met ‘de verantwoordelijke partijen’ in gesprek over de rekening. Of dat de boeren zijn of bijvoorbeeld de gemeente Den Haag, kon een woordvoerder nog niet zeggen. Met SBB was vooraf niets afgesproken over gebruik van het Malieveld door de boeren. De gemeente stelde woensdag dat ‘was voorzien’ dat boeren op het Malieveld hun tractor zouden parkeren.

Het grasveld is op diverse plekken ‘flink kapotgereden’ en aan de randen van het terrein, tussen de bomen, hebben trekkers diepe bandensporen getrokken, volgens de beheerder. Ook zou de bodem aangedrukt zijn door de trekkers. - Foto: ANP
Het grasveld is op diverse plekken ‘flink kapotgereden’ en aan de randen van het terrein, tussen de bomen, hebben trekkers diepe bandensporen getrokken, volgens de beheerder. Ook zou de bodem aangedrukt zijn door de trekkers. - Foto: ANP

Voorstelling Cirque du Soleil afgelast

Op het veld staat sinds enkele dagen ook de tent van het beroemde Cirque du Soleil. Dat zag zich genoodzaakt de voorstelling van woensdagavond af te blazen. Zo’n 3.000 bezoekers kregen hun geld terug. “De eerste prioriteit is om de toegangsweg naar Cirque du Soleil schoon te maken, zodat de voorstelling vanavond wél door kan gaan”, laat SBB weten. Het is nog onbekend hoe organisator Mojo met de financiële schade zal omgaan.

Diepe bandensporen

Het grasveld is op diverse plekken ‘flink kapotgereden’ en aan de randen van het terrein, tussen de bomen, hebben trekkers diepe bandensporen getrokken, volgens de beheerder. Ook zou de bodem aangedrukt zijn door de trekkers.

Malieveld vorig jaar opgeknapt

Het grote Haagse grasveld is vorig jaar nog flink opgeknapt, onder andere met een verstevigde grasmat en een gedeeltelijk nieuw drainagesysteem met een ondergrond. “Het terrein wordt intensief gebruikt. Verwacht mag worden dat gebruikers er netjes en respectvol mee omgaan”, aldus SBB.

Medeauteur: Stefan Essink

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Laatste reacties

 • kleine boer

  <>

  Ik denk er wel een loonwerker in de buurt zit die het voor minder het malieveld ff sleept en inzaait

 • gvandenbelt1

  Laat ze nog maar even wachten we zullen nog wel een paar keer moeten komen

 • farmerbn

  Moeten die klimaatgekkies ook de schade betalen die zij veroorzaakt hebben?

 • burgt

  hebben het scheur verbod hiermee ook overtreden. bodem aangedrukt door zware trekkers? is per vierkante centimeter wel minder bodem druk dan het vrouwtje dat haar hondje uitlaat op hoge hakken

 • ENDE902

  Het is wel vreemd, dat SSB eigenaar is van een dak van een parkeergarage midden in de stad, of is SSB ook eigenaar van de parkeergarage. Overigens mogen we blij zijn, dat er niemand in een lucht koker is gereden.

 • rdegronc

  Let op: SBB staat aan de andere zijde.

 • witrug123

  SBB, is an de verkeerde kaaaaaaaaant. Begriep joe dat?

 • HeinCarien

  Op FDF is al 2000 euro gift toegezegd en er is al iemand die uit zichzelf aangeboden heeft om alles opnieuw in te zaaien. Dussssss

 • jorn

  Dit word terug komen met de trekkers omploegen en her inzaaien,valt wel te regelen lijkt me, maar ja scheur verbod tot 15 -2 , is dat effe pech

 • Dennis Mol

  Kan beter wachten tot leefbare regels dan nu op knappen en over twee weken weer stuk rijden bewijzen van spreken

 • ENDE902

  @jorn
  Scheurverbod eerst maar even handhaven, kunnen we voor 15-2 nog een keer terug.

 • Flepke

  Een vredo doorzaaimachine en een 50kg Italiaans Raaigras doen wonderen.
  Heeft de plantsoensdienst ook wat te maaien

 • koestal

  Komt door de nattigheid.

 • koestal

  bomen planten

 • koestal

  Enorme schade door aardbevingen Groningen,en de NAM maar moeilijk doen,de overheid staat glimlachend toe te zien,terwijl ze zelf millioenen incasseert.

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.