Home

Nieuws

Waterschap De Dommel geeft duurzame pacht uit

Waterschap De Dommel geeft 11 percelen als pachtgrond uit.

Het waterschap houdt bij de beoordeling van de mogelijke pachters rekening met de duurzaamheidsscore die het Groen Ontwikkelfonds Brabant ontwikkelde. De percelen worden verpacht bij openbare inschrijving, maar het is door de duurzaamheidsscore niet meer automatisch de hoogste bieder die de pacht gegund krijgt. Boeren die kunnen aantonen dat zij een certificaat als Skal of Beter Leven hebben, hebben meer kans de hoogste bieder te worden en het pachtperceel gegund te krijgen.

Inschrijven pachtgrond tot 22 februari

De percelen liggen in de gemeenten Boxtel, Haaren, Sint-Oedenrode, Bladel, Eersel, Bergeijk, Valkenswaard en Cranendonck. De online inschrijving gaat via pachtbank.nl en de inschrijftermijn eindigt op 22 februari 2019.

Alle onroerendgoedtransacties in het buitengebied staan in één database op boerderij.nl. Boerderij publiceert ook elke maand nieuwe gemiddelde grondprijzen per regio. Bekijk het hier.

Of registreer je om te kunnen reageren.