Home

Nieuws 2 reacties

Nieuwe richtsnoer voor beheersing wilde vleeseters

Er komt nieuwe Europese regelgeving voor de beheersing van het aantal grote wilde carnivoren, ook om schade aan de landbouw en veehouderij te beperken.

Dat schrijft Europees Commissaris Karmenu Vella in antwoord op schriftelijke parlementaire vragen van de Finse liberaal Anneli Jäätteenmäki.

Schade vergoeden

Vella zegt dat het van belang is grote vleesetende wilde dieren (zoals de wolf) te beschermen. Anderzijds heeft de Europese Commissie inmiddels de mogelijkheden verruimd om schade te vergoeden aan boeren, van wie vee is aangevallen door wilde vleeseters.

Vella zegt dat in de komende maanden nieuwe richtsnoeren worden geformuleerd die meer helderheid geven over de manier waarop de omvang van de populatie van beschermde soorten kan worden beheerst.

Lees ook: Actie ondernemen vanwege komst wolf

Laatste reacties

  • pinkeltje

    De ecologische variant van dweilen met de kraan open?

  • burgt

    Wil vooraf duidelijk aangeven dat ik niemand gun dat er links/ of rechts om dieren ten prooi vallen die niet onder een schade regeling vallen. Maar wij hebben al jaren zwijnen schade en wat we moeten doen om wat schade vergoed te krijgen wat bij ons overigens nog nooit is toegekend dan heb ik hier ook een hard hoofd in

Of registreer je om te kunnen reageren.