Home

Nieuws 11 reacties

Niels Lentjes is spoorloos volgens Slachtofferhulp

Niels Lentjes, veroordeeld voor foeragezwendel, is onvindbaar. “Ik ben in Nederland”, zegt hij zelf.

Dit laat Slachtoffer informatiepunt schadevergoedingsmaatregelen (SIS) weten in een brief aan slachtoffers in een foeragezwendelzaak. SIS schrijft niet te weten waar Lentjes nu is of woont. ‘Hij staat niet bij een gemeente ingeschreven. Wij plaatsen daarom de dader in het Nationaal Opsporingsregister’, aldus SIS. Dit informatiepunt houdt slachtoffers op de hoogte van de afhandeling van de schadevergoeding.

Hieronder een gedeelte van de brief van SIS. Lees verder onder de brief.

Lentjes zegt in Nederland te zijn

“Ik onvindbaar? Dat kan ik me niet voorstellen”, reageert Lentjes desgevraagd op de brief van SIS. Lentjes zegt in Nederland te zijn, maar wil niet zeggen waar. Hoe het kan dat hij nergens bij een gemeente staat ingeschreven, heeft volgens hem te maken met de gedwongen verkoop van de woning van zijn moeder. In 2014 kreeg Lentjes, toen hij nog handelde in mest, een boete van bijna 8 ton, vanwege mestfraude. Zijn onderneming is in 2013 failliet verklaard. De woning is na beslaglegging verkocht. “Hoe het precies zit, weet ik niet, maar het wordt snel opgelost”, aldus Lentjes.

Gevangenisstraf

Foerage- en mesthandelaar Niels Lentjes is begin vorig jaar door het Hof Arnhem-Leeuwarden veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf, waarvan 5 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar. Volgens het Hof is bewezen dat Lentjes er een gewoonte van maakte goederen te kopen zonder daarvoor te betalen.

Schade uitbetalen

In de foeragezwendelzaak zijn 15 benadeelden, vooral boeren. Aanvankelijk was de totale schade bij de boeren en een verhuurbedrijf van transportmiddelen zo’n € 130.000. Tijdens het hoger beroep heeft de officier van justitie een vordering geëist van totaal € 80.000. Lentjes heeft begin vorig jaar aan de rechtbank laten weten het geld te willen betalen, desnoods middels een betalingsregeling. Tot op de dag van vandaag hebben de slachtoffers niets ontvangen. Lentjes laat nu weten: “Ik ben ermee bezig met mijn advocaat. Binnenkort is dit opgelost”, zegt hij.

Lees meer over Niels Lentjes.

Laatste reacties

 • RIEN65

  De wonderboy Lentjes die al als 16 jarige op tv kwam met zijn mesthandel. Maar van een kale kip kun je niet plukken. Ik zie daarom somber in voor de schuldeisers.

 • Zuperboer

  Houdini act

 • 1455

  Hoorde dat hij samen woond met dhr B van Geresteijn

 • willemsenG.

  ik herinner me nog het eerste verhaal over hem waar haast met bewondering over hem in de boerderij geschreven werd... handelen vanuit de schoolbanken.....wat een spreker is die man...... t blijft nog steeds een spreker...die zich niet aan z`n woord houd blijkt maar weer .

 • info36

  Notoire oplichters die in Nederland niets hebben te verliezen kunnen gewoon aan de gang blijven. Er wordt hun weinig in de weg gelegd.

 • husky

  kale kip.....kun je nog steeds niet plukken, hoogstens afstropen

 • varkenshouderij

  smeerdonder

 • koestal

  Meester oplichter.

 • huisvader

  Je probeert aangifte te doen " t is civiel "zegt de politie dan en ze kunnen weer doorgaan

 • kalkar

  Meesteroplichter is nog steeds de roverheid. Gebruikersnormen worden bewust te laag gehouden, hier zijn genoeg bewijzen van. Zie nu ook fosfaat verschil koeien met België. Wanneer deze 2 punten naar eer en geweten op de juiste wijze zou worden ingevuld, dan is het mestprobleem en dus de torenhoge afvoerkosten, opgelost. Iedereen kan rekenen wat dit voor ieder bedrijf aan inkomen oplevert.

 • Gat

  Geen geweten hebt en schijt aan alles hebt.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.