Home

Nieuws 6 reacties

Ministerie en supers praten over duurzame veehouderij

Het ministerie van landbouw is in gesprek met supermarkten over de rol die zij kunnen spelen bij het versnellen van de verduurzaming van de veehouderij.

Dat schrijft minister Carola Schouten van landbouw in reactie op Kamervragen van D66-Kamerlid Tjeerd de Groot.

Schouten zou graag zien dat het aandeel diervriendelijker geproduceerde dierlijke producten in supermarkten verder toeneemt en dat juist deze producten onder de aandacht van de consument worden gebracht en meer worden gekocht. In de gesprekken tussen het ministerie en de supermarkten wordt ook over dierenwelzijn gesproken. “Supermarkten kunnen als schakel naar de consument een belangrijke rol vervullen in het verbeteren van dierenwelzijn”, aldus Schouten.

Wel wijst de minister erop dat supermarkten zelf over hun prijsbeleid gaan en zelf bepalen welke producten in de aanbieding komen. Supermarkten kunnen aanbiedingen doen met zowel gangbaar geproduceerd vlees als met vlees geproduceerd onder hogere dierenwelzijnseisen.
De Groot stelde de vragen naar aanleiding van berichten van Wakker Dier over de toename van het aantal aanbiedingen met vlees in supermarkten.

Laatste reacties

 • kleine boer

  En de boer die hoort daar niet bij en dat gesprek?

 • ENDE902

  @kleine boer,
  Het blijft hetzelfde, ze praten liever over ons dan met ons.

 • Mans

  Wat is duurzaam ?

 • trotse kalverhoudster

  zolang bij de boer verplichting geldt en bij de supers vrijblijvendheid verandert er niet veel

 • Joerissen

  Het wordt volgens mij tijd dat we twee aparte termen gaan gebruiken: diervriendelijk geproduceerd en duurzaam geproduceerd. Efficient geproduceerd hoort bij duurzaam. Daar zijn we het nu wel over eens. Consumenten krijgen dan dus de keuze tussen diervriendelijk geproduceerd en duurzaam geproduceerd. Een mooie keuze denk ik.

 • wienbemelmans

  wat een gezeur er is geen boer die slecht is voor zijn vee , hij wil alleen ook geld verdienen met zijn dieren , maar hij kan niet zo makkelijk graaien als zo veel van die actie voerders.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.