Foto: Joris Telders AlgemeenNieuws

Geen verlenging aanvraag derogatie

De aanvraag voor de derogatie (Nitraatrichtlijn) moet uiterlijk 31 januari ingediend zijn. Er komt geen verlenging van de periode om daarvoor een melding te doen.

Dat schrijft Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, aan de Tweede Kamer naar aanleiding van Kamervragen van Helma Lodders (VVD). Lodders trok aan de bel naar aanleiding van een storing bij de aanmelding voor de derogatie bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Lees ook: 31 januari deadline derogatie en gegevens mestbeleid

De problemen zijn inmiddels opgelost, zegt de minister. Zij ziet geen reden om boeren meer tijd te geven hun melding te doen. Schouten zegt dat verzoeken van ondernemers die kunnen aantonen dat ze geen toegang kunnen krijgen tot het systeem bij RVO.nl en daardoor niet tijdig zijn geholpen, ook na 31 januari nog in behandeling worden genomen.

Ondernemer betaalt € 50 leges

Voor de aanvraag van de derogatie is dit jaar voor het eerst leges vereist (€ 50). Die betaalt de ondernemer via een factuur of via een directe betaling (Ideal). RVO.nl past automatische incasso niet langer toe, omdat ondernemers dan achteraf de betaling ongedaan kunnen maken.

Lees ook: Derogatie kent 2 nieuwe voorwaarden

Beheer
WP Admin