Home

Nieuws 4 reactieslaatste update:21 jan 2019

Boerenprotest in Berlijn

Duitse boeren hebben zaterdag in groten getale geprotesteerd tegen het Duitse landbouwbeleid.

Volgens schattingen van een coalitie van boeren en organisaties voor dierenwelzijn en natuur hadden meer dan 35.000 boeren zich verzameld in de Duiste hoofdstad, wasr de internationale landbouwbeurs Grüne Woche wordt gehouden. Bij de Brandenburger Tor werden honderden trekkers neergezet. De demonstranten trotseerden de vrieskou in Berlijn. Het aantal demonstranten overtrof de verwachting. Er hadden zich 12.000 mensen aangemeld.

De demonstratie in Berlijn. - Foto: EPA
De demonstratie in Berlijn. - Foto: EPA

Genoeg van het agrarische beleid

De demonstranten overhandigden een brief met hun eisen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, waar een conferentie was met meerdere agrarische ministers uit het land. "Landbouw en veeteelt zijn zeer waardevol en moeten beter worden beschermd.

"We hebben genoeg van het agrarische beleid", schreeuwden de demonstranten tijdens hun mars door Berlijn. De voorzitter van de politieke partij de Groenen, Robert Habeck, was ook bij de demonstratie aanwezig. "Consumenten moeten meer letten op wat ze kopen en wat ze weggooien", aldus Habeck.

Gekleed in werkkleding

Bij de Brandenburger Tor in het centrum van de stad kwamen alle demonstranten zaterdagochtend samen. Veel van hen waren gekleed in hun werkkleding. Zo liepen er bijvoorbeeld mensen in hun imkerkleren. Ook waren er meerdere luchtballonnen bij de demonstratie.

Laatste reacties

 • kleine boer

  Zou schouten ook dit gezien hebben?

 • Maas1

  Dat maakt voor schouten niets uit,zij volgt het internet niet eens! Zit alleen aan een keuken tafel!

 • djschoonman1

  Wie heeft dit georganiseerd, DBV of BDM?

 • deB.


  Dit zegt toch wel heel veel, zo niet alles!! Ze staan daar niet zomaar he
  Sectoren op hun laatste adem en generaties, een trieste zaak

Of registreer je om te kunnen reageren.