Home

Nieuws 4 reacties

€ 1,2 miljoen om marktaandeel bio te vergroten

Nederland heeft € 1,2 miljoen gereserveerd voor de promotie van biologische producten. De promotiecampagne moet het marktaandeel van biologische producten vergroten van 2,5% in 2018 naar 3% in 2021.

In februari start Bionext een 3-jarig promotieprogramma met de naam ‘Bio lekker voor je’, met als doel de meerwaarde van biologische producten te laten zien en het marktaandeel van biologische producten te vergroten. 70% van de kosten van de actie wordt gefinancierd met Europees geld, via de regeling voor voorlichting en afzetbevordering van landbouwproducten.

Het promotieprogramma richt zich vooral op mensen die al biologische producten gebruiken of hier veel interesse voor hebben. Via de campagne worden deze ‘fans’ van biologische producten beter geïnformeerd over milieu- en gezondheidsaspecten van biologische producten. Volgens de initiatiefnemers behoort 20% van de Nederlandse bevolking tot deze doelgroep. Zij zijn zich nog onvoldoende bewust van het grote aanbod aan biologische producten en de meerwaarde die deze bieden.

De campagne is een vervolg op de eerdere campagne ‘Biologisch, lekker natuurlijk!’, van Bionext.

Laatste reacties

 • Alco

  Als mensen biologisch willen, moeten ze ook hun faeces en urine onbesmet met chemische en medicinale middelen terug brengen naar de boer.
  Anders is over tig jaren de grond uitgemergeld.
  De conclusie zal dan zijn: Zijn we er toch ingetuind.

 • s.hit

  @Alco: lekker zuur. Misschien moet je gezonder (biologisch)gaan eten, dat verbetert waarschijnlijk jouw humeur.

 • kleine boer

  S.hit waaruit blijkt dat biologisch gezonder is?

 • Bertus Buizer

  @kleine boer, Dat biologisch gezonder is, blijkt ondermeer uit onderzoek dat aantoont dat biologisch voedsel geen of in ieder geval minder residuen bevat van chemische bestrijdingsmiddelen. En het blijkt bijvoorbeeld ook hieruit: "Volgens een meta-analyse door de Newcastle University van 343 peer-reviewed publicaties bevatten biologisch graan, groenten en fruit 19% – 69% meer belangrijke antioxidanten dan niet-biologische geteelde gewassen en 48% lagere concentraties van het giftige zware metaal Cadmium. Van biologisch voedsel hoeft men 20% – 40% minder te eten voor dezelfde hoeveelheid belangrijke voedingsstoffen en antioxidanten als bij niet-biologisch. Dat scheelt weer calorieën. (Baranski & al., 2014) Calorieën krijgen we toch al teveel binnen." Bron: artikel "Biologische landbouw heeft de beste papieren voor een toereikende duurzame voedselvoorziening":
  <>
  .

Of registreer je om te kunnen reageren.