Home

Nieuws 1 reactie

Van Nieuwenhuizen: dit jaar wet APK en trekkerkenteken

Er komt dit jaar nog een nieuw wetsvoorstel voor de APK-plicht voor snelle trekkers en voor trekkerkentekens. Dat schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat in een brief aan de Tweede Kamer.

Van Nieuwenhuizen zegt de gesprekken met diverse partijen over dit onderwerp binnenkort af te ronden. Brancheorganisaties Cumela, Fedecom en LTO werden het recent eens over de hoofdlijnen voor de kentekenplicht.

De Europese Commissie stelt APK sinds mei van dit jaar verplicht voor trekkers die harder rijden dan 40 kilometer per uur. Nederland voldoet nog niet aan deze eis, waardoor er een ingebrekestellingsprocedure loopt tegen Nederland.

Eén reactie

  • kanaal

    weer betalen dus

Of registreer je om te kunnen reageren.