Home

Nieuws

MS Schippers investeert in onderzoeksfaciliteiten

MS Schippers heeft een pluimvee- en een melkveebedrijf aangekocht, voor onderzoek en opleiding.

Beide bedrijven dienen als onderzoeksfaciliteit en praktisch opleidingscentrum voor de pluimvee- en rundveesector. Het doel is om een totaalconcept voor goede hygiëne en verzorging (HyCare) toe te passen en daarnaast nieuwe, innovatieve producten te ontwikkelen.

Deze miljoeneninvestering volgt 2 maanden nadat de leverancier van veehouderijbenodigdheden MS Schippers samen met Rabobank en Van Loon Group een HyCare-investeringsfonds voor varkenshouders heeft opgericht.

HyCare voor optimale hygiëne

Mart Smolders, projectleider HyCare binnen MS Schippers, is verheugd over de aankoop en overtuigd van de HyCare-methode. Die richt zich op een optimale hygiëne om diergezondheid, voedselveiligheid en dierenwelzijn structureel te verbeteren.

Tekst gaat verder onder foto

Mart Smolders: "Smolders: “Met de aankoop van een pluimvee- en melkveebedrijf zijn we in staat om ook onderzoeken voor die sectoren uit te voeren.” - Foto: Bert Jansen
Mart Smolders: "Smolders: “Met de aankoop van een pluimvee- en melkveebedrijf zijn we in staat om ook onderzoeken voor die sectoren uit te voeren.” - Foto: Bert Jansen

Smolders: “In Bladel heeft MS Schippers al een onderzoekslocatie voor biggen en vleesvarkens. Daar wordt ook onderzoek uitgevoerd om testresultaten te verkrijgen en de HyCare-methode verder te optimaliseren. Met de aankoop van een pluimvee- en melkveebedrijf zijn we in staat om ook onderzoeken voor die sectoren uit te voeren.”

Of registreer je om te kunnen reageren.