Home

Nieuws 2 reacties

Eind beregeningsverbod Drents Overijsselse Delta

Waterschap Drents Overijsselse Delta heft het onttrekkingsverbod voor water uit sloten op.

Alleen in het gebied Westerhuizingervelt bij Staphorst en Nieuwleusen geldt nog een verbod. Door de regenval in de afgelopen periode en door voldoende wateraanvoer vanuit de IJssel en het IJsselmeer is er weer voldoende water beschikbaar in sloten.

Tekst gaat verder onder tweet

Boeren mogen water uit sloten, beken, kanalen en weteringen weer gebruiken voor beregening. Het waterschap vraagt boeren wel afspraken te maken over het beregenen met een peilbeheerder van het waterschap. Zo wordt voorkomen dat iedereen tegelijk gaat beregenen, waardoor opnieuw een watertekort kan ontstaan.

Laatste reacties

  • koestal

    Er komt pas een beregeningsverbod ,als beregenen juist nodig is ,waarom moeten boeren dan zoveel waterschapsbelasting betalen. De natuur gaat bij het waterschap voor de belangen van Landbouw,waarom zitten die boeren in het waterschapsbestuur te slapen ?Boeren betalen bijna 100 euro per ha.De natuurorganisaties betalen maar 1 euro per ha ,hoe krom kan de wereld zijn

  • veldzicht

    Het zal de komende jaren nog wel erger worden,er komen steeds meer van die linksachtig en natuur en milieupartijenpartijen in de waterschapbesturen.Die hebben nu eenmaal niks met landbouw terwijl natuur heilig is waar alles voor moet wijken,de boeren voorop.Voor landbouw kan niks meer.

Of registreer je om te kunnen reageren.