Home

Nieuws

LTO: Schouten is aan zet bij veredeling

LTO Nederland doet een beroep op minister Carola Schouten om een uitweg te vinden nu de Europese rechter de toepassing van nieuwe veredelingstechnieken praktisch dwarsboomt.

“In het regeerakkoord staat heel duidelijk wat de inzet van de Nederlandse regering is. Wij moedigen de minister aan om hier prioriteit aan te geven”, zegt Joris Baecke, portefeuillehouder plantgezondheid bij LTO Nederland.

Baecke zegt de uitspraak van de Europese rechter zeer teleurstellend te vinden. Hij zegt dat boeren en tuinders nieuwe veredelingstechnieken nodig hebben om te kunnen werken met meer robuuste en duurzame gewassen. “Gewassen moeten beter bestand worden tegen ziekten en plagen. Daarvoor hebben we deze technieken nodig”, aldus Baecke, die zegt dat Schouten in Brussel moet werken aan nieuwe wetgeving op het gebied van genetisch gemodificeerde gewassen.

Of registreer je om te kunnen reageren.