Home

Nieuws 2 reacties

Honderden liters diesel gestolen uit beregeningsapparatuur

In Flevoland is op meerdere plaatsen diesel uit beregeningsinstallaties gestolen.

Bij in ieder geval 6 boeren in het noordwestelijke deel van de gemeente Noordoostpolder zijn honderden liters diesel gestolen. Het gaat om brandstof uit beregeningsapparaten die nu volop worden ingezet vanwege de droogte.

Het gaat volgens de politie bij iedere diefstal vaak om honderden liters. Bij één boer is zelfs 800 liter brandstof meegenomen. “Omdat het zo droog is, gebruiken veel boeren deze beregeningsinstallaties. Daar zit heel veel diesel in om de machines lange tijd te laten werken”, vertelde een wijkagent bij Omroep Flevoland.

Alert zijn en direct 112 bellen

Mensen die in het buitengebied wonen worden gevraagd alert te zijn, met name in de nachtelijke uren. De politie denkt dat de dieven op pad zijn met een busje of een aanhangwagen, want deze hoeveelheden neem je niet zomaar mee.

Bij het zien van verdachte situaties moeten getuigen direct 112 bellen, aldus de politie. Agenten zullen de komende tijd meer gaan surveilleren rondom de akkers.

Laatste reacties

  • haverboer1

    Blijf met je poten van andermans spullen af.
    In de 2de Wereldoorlog schoven ze zulke mensen onder een rietschoot.
    Vind je ze nooit meer en heeft de paling ook nog wat te eten.

  • koestal

    boeren hebben het al moeilijk genoeg !

Of registreer je om te kunnen reageren.