Home

Nieuws 2 reacties

EU en Rusland verlengen beiden sancties

Zowel de Europese Unie (EU) als Rusland verlengen de sancties die zij in 2014 tegen elkaar oplegden.

Op 9 juli verlengde de EU de anti-Rusland sancties met zes maanden naar 31 januari 2019. Als, niet verrassende, reactie daarop heeft Rusland 31 december 2019 als nieuwe einddatum ingesteld voor de tegensancties.

Artikel gaat verder onder de tweet.

Annexatie van de Krim

De sancties stammen uit 2014 en daarmee is het vierde jaar van de boycot al een tijd ingegaan. In maart 2014 reageerde de EU op de annexatie van de Krim met sancties tegen Rusland. Deze treffen vooral Russische financiële- en energiebedrijven. Als gevolg van de maatregelen stelde Rusland in augustus van hetzelfde jaar een boycot in voor een groot scala aan Europese voedselproducten.

Laatste reacties

  • Misschien dat de boycot de russische financiele bedrijven treft. Alhoewel dat ook betrekkelijk is want Poetin vond het maar niks als Russen (te) veel geld in het buitenland investeren. En de energysector merkt helemaal niks van de boycot. Shell is nog net zo actief in Rusland met het delven en Gazprom in de EU met de verkoop. Die hele Russische boycot is weer een typisch voorbeeld van Brussel dat zichzelf in de voet schiet. Is het dan gek dat Trump als zakenman/president meer neigt om naar zakelijk Poetin te luisteren dan naar geld verslindend Brussel?

  • ENDE902

    Het was overigens wel vermakelijk om te zien gisteren het duo Trump/Poetin. Zeker toen er nog een journalist was, die het onderste uit de kan wilde hebben. Wij boeren weten wel wat er dan gebeurt. Dus nu is de hele wereld een dag of twee in rep en roer.

Of registreer je om te kunnen reageren.