Home

Nieuws 12 reacties

Landbouwwoordvoerder Grashoff (GroenLinks) weg om verzwegen affaire

Landbouwwoordvoerder Rik Grashoff (57) van GroenLinks verlaat de Tweede Kamer.

Hij stelt zijn zetel ter beschikking nadat fractieleider Jesse Klaver heeft geconstateerd dat Grashoff en partijvoorzitter Marjolein Meijer niet de volledige waarheid op tafel hebben gelegd over hun relatie, die vorige week naar buiten kwam.

Vorige week leek het nog dat de kwestie zou worden afgedaan met een reprimande. Dinsdag 5 juni bleek echter dat de relatie eerder is ontstaan dan de twee vertelden. De relatie is problematisch omdat voorzitter Meijer een rol speelde bij de vaststelling van de kandidatenlijst van de Tweede Kamer, waar Rik Grashoff op de 5de plaats stond.
Artikel gaat verder onder de foto

Rik Grashoff (GroenLinks). - Foto: ANP
Rik Grashoff (GroenLinks). - Foto: ANP

Grashoff sinds 2015 landbouwwoordvoerder

Fractieleider Klaver heeft in een mededeling aan de GroenLinks-leden het vertrek van Grashoff en Meijer bekendgemaakt. Hij stelt dat hij ervan uitging dat Grashoff en Meijer alles hadden verteld. “Als vervolgens blijkt dat niet de volledige waarheid op tafel is gekomen (...) dan is het vertrouwen beschaamd.”

Grashoff zat van 2010 tot 2012 in de Tweede Kamer. In 2015 keerde hij terug. Hij is sinds 2015 landbouwwoordvoerder. Wie hem als woordvoerder opvolgt, is nog niet bekend.

Laatste reacties

 • gjh

  mooi opgeruimd staat netjes met de boel bij elkaar liegen redt je het niet zie hier het voorbeeld.

 • Hogman1

  Hij krijgt wel en baantje bij Natuurmonumenten

 • Firma Vellenga

  Ook al heb ik niets met Grashoff, waarom moet je weg als je een liefde verzwijgt....Oke, het hoort niet maar moet je dan al zijn kennis aan de kant schuiven? Er zal wel niet veel beters voor terug komen. Ik hoop maar dat minister Geurts niet een verboden liefde heeft rondlopen.....

 • J.W. de Kloet

  ziet maar onbetrouwbaar volk

 • farmerbn

  Als alle liegende 2de kamerleden op moeten stappen, houden we niet veel over. Hoop dat die meneer buschauffeur wordt.

 • Bennie Stevelink

  Het probleem is dat Grashoff en Meijer al in het geheim een relatie hadden toen de kieslijst werd vastgesteld. Daardoor ontstaat het beeld van vriendjes politiek.
  Als je dat laat geworden zak je af tot het niveau van de SP en Noord Korea waar ze met erfopvolging werken.

 • J.W. de Kloet

  den haag is ook vriendjes politiek en stemmen trekken daar draait het om

 • ENDE902

  Is dit niet gewoon een smoes om het vertrek uit de Tweede Kamer te motiveren. Zodra de heer Grashoff verschijnt op een hoge bestuursfunctie wordt dit vermoeden bevestigd.

 • Maas1

  Wat een zielige preutse vertoning,als we dan toch aan de gang zijn kan het knuffel gehalte in relatie met PVDD ook wel onderzocht worden!

 • melkveehouder .

  Het liegen zit kennelijk toch in zijn aard. Mooi om te lezen dat hij toch nog menselijke trekjes heeft. Ik twijfelde al.

 • mtseshuis

  Blij dat hij vertrekt

 • veldzicht

  Zal er ook geen traan om laten,alleen jammer dat er nog tientallen "Grashoffs" in die 2e kamer zitten.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.