Home

Nieuws

Onderzoek met drones moet makkelijker worden

Het kabinet gaat regelgeving aanpassen zodat proeven en experimenteren met drones op testlocaties makkelijker worden.

Doel hiervan is dat de drones sneller kunnen worden ingezet voor maatschappelijke opgaven, waaronder in de landbouw. Dat schrijft minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen in een brief aan de Tweede Kamer. Het kabinet wil inzetten op 4 thema’s:

  • inspectie en infrastructuur
  • smart logistics zoals het brengen van medicijnen naar de Waddeneilanden
  • veiligheid, zoals inzet bij de brandweer
  • landbouw en natuur

Volgens een Europese studie naar de toekomst van drones is de economische potentie voor agro en natuur aanzienlijk, met name door de inzet van geo-informatie voor precisielandbouw. “Daarnaast is agro een interessant domein om nieuwe technologieën op een veilige manier te testen”, aldus Van Nieuwenhuizen. Voor alle 4 de thema’s wordt een kennis- en onderzoeksprogramma opgestart.

Of registreer je om te kunnen reageren.