Home

Nieuws

Koers fabrikant Fendt krabbelt op

Trekkerfabrikant Agco en het Amerikaanse Kellogg zijn de grootste stijgers in deze korte beursweek.

Vanwege Hemelvaartsdag is het een korte beursweek. De grootste uitschieters in positieve zin zijn trekkerfabrikant Agco en het Amerikaanse Kellogg.

De fabrikant van onder andere Fendt en Massey Ferguson bereikte op 3 mei de laagste koers in zeker een jaar. Dat was vlak na de presentatie van de kwartaalcijfers. Het beursgenoteerde bedrijf krabbelt nu echter weer op. Ten opzichte van vorige week steeg de koers met 6,4%.

Agco koopt senior notes terug

Wat mogelijk meespeelt bij deze stijging is dat Agco recent bekend maakte alle zogenaamde ‘senior notes’ die in 2021 verlopen terug te kopen. Senior notes zijn een soort obligaties die de hoogste zekerheid bieden wat betreft rentebetaling en aflossing. De inkoop van eigen aandelen, de senior notes in dit geval, kan een teken zijn dat het goed gaat met het bedrijf. Ook gaat de jaarlijkse winstuitkering per aandeel omhoog, omdat de winst over minder aandeelhouders hoeft te worden verdeeld.

Goede kwartaalresultaten Kellogg

Was Kellogg, bekend van de ontbijtgranen, vorige week nog de grootste daler in de pool van agrifoodbedrijven, deze week is het de grootste stijger. De koers van Kellogg zit in een stijgende lijn nadat het bedrijf vorige week goede kwartaalresultaten bekend maakte. De koers steeg met 6,4% ten opzichte van vorige week.

JBS blijft dalen

De daling van de koers van de grootste kippenvleesproducent in Brazilië, JBS, zet door. Deze week noteerde het bedrijf een daling van 7,0%. Vorige week werd een hoeveelheid rundvlees teruggeroepen omdat het mogelijk hard plastic zou bevatten. Bovenop de onrust over fraudepraktijken deed dit niet veel goeds met de koers.

Handelsoorlog hindert Bunge

Handelshuis Bunge heeft te maken met de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten. Vorige week werd bekend dat China is gestopt met het kopen van Amerikaanse soja, een domper voor Bunge. Hoewel de koers een piek liet zien na het bekendmaken van de kwartaalcijfers, daalde deze al weer snel door de perikelen in handelsland. Ten opzichte van vorige week daalde de koers met 5,1%.

Boerderij volgt iedere week de ontwikkelingen van grote agrifoodbedrijven die beursgenoteerd zijn. Bekijk alle reportages hier.

Meer informatie over de aandelenkoersen vind je in Boerderij Marktprijzen:  

ForFarmers
Südzucker
Deere
Agco
CNHI
Fonterra

Of registreer je om te kunnen reageren.