Home

Nieuws

‘Grasweek’ zorgt voor rustige veevoermarkt

Het gros van de melkveehouders is deze week vooral druk met het inkuilen van gras.

De hakselwerkzaamheden in het hele land zorgen voor een rustige stemming in de handel met veevoer en bijproduct. De prijs voor bierbostel gaat wel met een stuiver terug.

Handelaren merken dat het een moeizame week is in de handel. Toch zorgt dat bij de meeste producten niet voor een verlaging van de prijzen. De vraag naar ruwvoer is sowieso al een paar weken rustig, omdat overal nog voldoende voer in de sleufsilo’s zit.

Aanbod bierbostel drukt op prijs

Ondertussen wordt het aanbod aan bierbostel groter. Met het oog op de zomer en het WK voetbal (ook al doet Nederland niet mee) wordt de productie bij de brouwerijen opgeschroefd. De groei in het aanbod aan bierbostel zorgt ervoor dat de prijs iets zakt. De Boerderij-notering staat nu op € 1,80 tot € 1,95 per % droge stof.

Over de eerste voorkoop van perspulp zijn handelaren eensgezind: ze waren vlot door het aanbod heen. De verwachting is dat voor de tweede ronde de prijs iets hoger ligt dan de € 1,35 per % droge stof van de 1e ronde. Handelaren verwachten een stijging van 5 tot 10 cent per % droge stof. Vorig jaar ging de prijs met 10 cent omhoog naar € 1,45 per % droge stof.

De handel in kuilmais is nog altijd rustig. Heel voorzichtig komt de markt wel wat in beweging, omdat hier en daar wordt geïnformeerd. Tot een verandering van de prijzen leidt dat echter nog niet. Voor kuilmais ligt de prijs nog altijd tussen de € 52,50 en € 57,50 per ton. Handelaren verwachten dat richting de zomer de prijs nog wel een stapje terug gaat doen.

Prognose: rustige markt.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.