Home

Nieuws 9 reacties

GS Friesland ziet niets in onteigenen voor natuur

Gedeputeerde Staten (GS) van Friesland ziet niets in het plan om landbouwgrond te onteigenen voor natuurinclusieve landbouw.

Dat schrijven zij in een brief aan Provinciale Staten.

De 6 oppositiepartijen 50PLUS, ChristenUnie, D66, Groenlinks, Partij van de Arbeid en Partij voor de Dieren deden onlangs een voorstel voor het behoud van Friese natuur en landschap. Daarin stelden zij voor landbouwgrond te onteigenen voor veenweide en/of natuurinclusieve landbouw. Volgens het college is dit in strijd met het coalitieakkoord. Verwerving moet plaatsvinden op minnelijke basis, staat geschreven in de brief.

Veenweidegebied niet blijvend vernatten

Daarnaast voelt het dagelijks bestuur niets voor het blijvend vernatten van het Friese veenweidegebied. De oppositiepartijen wilden deze maatregel invoeren om de CO2-uitstoot te verlagen. De vernatting zou ervoor zorgen dat het zo nat wordt dat er nagenoeg geen landbouw meer mogelijk is, aldus Gedeputeerde Staten. Dat ziet het college niet zitten.

Laatste reacties

 • Jan-Zonderland

  Dat zou toch ook niet best zijn als men zo ver wil gaan. Dan kom je toch aardig in de buurt van dictatoriaal communisme. Iets wat volgens velen niet deugt aan Noord Korea.

 • veldzicht

  Valt mij tegen dat ook CU mee gaat met zo,n achterlijk plan.Van D66 ,gr.links en
  PvdD is niet anders te verwachten,die hebben nu een maal de pest aan die boeren.

 • wienbemelmans

  Te gek voor woorden wat een achterlijk volk ,dit verzinnen alleen maar mensen die zelf nog nooit iets verdiend hebben en alleen maar geld van andere mensen verknoeid hebben , hopelijk komt er een tijd dat het een stuk minder gaat dan gaan hun misschien de ogen open maar ik denk het niet.

 • koestal

  Met het vernatten van het veenweidegebied jaag je de koeien weer in de stal !

 • Jaap39

  Wel een hele vreemde vorm van welvaart om je eigen Nederland weer onder water te zetten. Vroeger waren er ooit mensen die moesten nog vechten tegen het water....

 • j.h.vonk@home.nl

  Mijn !? [Groot] - Ouders , Hebben voor mij en vele ander Nederlanders . Ge zorgt voor droge voeten!!.
  Hebben deze partijen geen ouders die tegen het WATER hebben moeten vechten???. Om in leven te blijven??.

 • hylkema.l

  Ook vandaag weer een te gast artikel in de LC. van Sietze Schukking statenlid, en zichzelf benoend deskundige voor circulair boeren.

 • veldzicht

  @Hylkema.nl. Ik lees de lc niet,wat stond er dan?

 • koestal

  Ze willen wel onteigenen maar niet betalen.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.