Home

Nieuws 2 reacties

EU-steun gekoppeld aan duurzaamheid en welzijn

De Tweede Kamer wil dat de Europese landbouwsubsidies worden gekoppeld aan ambitieuze en relevante streefdoelen op het gebied van duurzaamheid en dierenwelzijn.

Een motie van Rik Grashoff (GroenLinks) van die strekking werd dinsdag 22 mei in het parlement aangenomen met alleen de stemmen van SGP, Forum voor Democratie en PVV tegen. De Kamer refereert in de motie aan een oproep van de Europese Rekenkamer om duidelijke verbinding aan te brengen tussen de uitbetaling van landbouwuitgaven relevante en ambitieuze streefdoelen.

Laatste reacties

  • francois xavier

    subsidies aan de groenen zouden dan ook gekoppeld mogen worden aan ambitieuze en relevante doeleinden ! verbod voor die groenen om nog auto en vliegtuig te gebruiken. alles te voet of met de fiets. hetzelfde voor de ambtenaren die ook door de staat (= subsidies) betaald worden. het milieu zal er dan op vooruit gaan.

  • landboer

    Denk niet dat de tweede kamer dat kan beslissen.

Of registreer je om te kunnen reageren.