Home

Nieuws 3 reacties

Vruchtbare handelsmissie China voor groen onderwijs

De handelsmissie naar China heeft zijn vruchten afgeworpen voor Aeres Hogeschool en voor Wageningen University & Research (WUR).

Aeres Hogeschool heeft een samenwerking ondertekend met de Chinese universiteit Zhongkai University. De 2 scholen willen onder andere studenten en medewerkers uitwisselen en samenwerken in onderzoek en projecten.

Onderzoekspark in China

Een eerste initiatief dat nu volgt is het opleiden van auditors op het gebied van voedselveiligheid. Ook WUR was mee met de handelsmissie. De universiteit krijgt van de Chinese overheid de leiding over de ontwikkeling van een nieuw onderzoekspark op het gebied van landbouw en voedsel, zo meldt het Financieel Dagblad. WUR gaat kennis leveren voor de ontwikkeling van het park, met als doel een productievere landbouwsector en de aanpak van milieuproblemen.

Laatste reacties

  • pinkeltje

    Vroeger hadden we het mopje dat we de Chinezen zouden gaan leren om frites te eten. Nu gaan we ze leren hoe ze de frites zelf kunnen maken.....

  • Vhouder

    ja net pinkeltje we schieten onszelf in de voet

  • koestal

    We hebben de Chinezen ook al geleerd koeien te melken,we kunnen straks zelf de tent wel sluiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.