Home

Nieuws

Topman Zwanenberg nieuwe CEO van Vion

Ronald Lotgerink wordt de nieuwe topman van Vion Food Group.

Lotgerink (57) is de huidige CEO van Zwanenberg Food Group en sinds 2014 al commissaris van Vion. Hij volgt per 1 september 2018 de vertrekkende CEO Francis Kint op. Dat meldt Vion. De Belgische Kint kondigde een maand geleden aan dat hij vertrekt naar het Belgische vleesbedrijf Ter Beke.

‘Perfecte kandidaat’

Lotgerink is sinds 1989 financieel-directeur bij Zwanenberg en daar in 2007 benoemd tot CEO. “Vion, de agrarische sector en de voedingsindustrie zijn goede bekenden voor Lotgerink”, aldus Sipko Schat, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Vion. “Hij is zeer goed thuis in de uitdagingen van de internationale vleesmarkten en heeft uitgebreide ervaring met merkproducten, huismerken en de vleesverwerkende industrie”, aldus Schat die Lotgerink omschrijft als de ‘perfecte kandidaat’.
Artikel gaat verder onder de tweet.

Huidige strategie doorzetten

Lotgerink zelf ziet Vion als een ‘systeembedrijf binnen de vleesindustrie’. Hij is er trots op dat hij CEO wordt, mede omdat hij afkomstig is uit een slagersfamilie. Vion heeft volgens de aankomende CEO de juiste strategie om een ‘duurzame toekomst binnen de vleesindustrie’. Die strategie wil hij voortzetten en versterken.

Vion presteert beter

Vertrekkend topman Kint kondigde begin maart opnieuw betere prestaties aan voor het grootste Nederlandse slachtconcern. Daarbij maakte het concern bekend voor het eerst sinds 2012 weer dividend te gaan betalen aan aandeelhouder NCB Ontwikkeling, de investeringsmaatschappij van de ZLTO. Bij Zwanenberg wordt de functie van Lotgerink tijdelijk waargenomen door eigenaar en voormalig topman Aldo van der Laan.

Of registreer je om te kunnen reageren.