Home

Nieuws 11 reacties

Schouten: blijf kalm over Oostvaardersplassen

Schouten maant demonstranten Oostvaardersplassen tot kalmte.

Minister Carola Schouten van Landbouw roept demonstranten tegen het wildbeheer in de Oostvaardersplassen op de zaak niet te laten escaleren. Actievoerders die opkomen voor het lot van de hongerende grote grazers in het natuurgebied moeten ‘het recht niet in eigen hand nemen’, vindt ze. De minister vraagt alle betrokkenen de kalmte te bewaren.

Acties in het weekend

Actievoerders hebben aangekondigd komend weekeinde met paardentrailers naar het gebied in Flevoland te komen om dieren daar weg te halen. Om dat te beletten heeft Staatsbosbeheer wegversperringen opgeworpen.

Als het alleen maar ‘hard tegen hard’ gaat is daarbij volgens Schouten niemand gebaat. Ook de dieren niet. “In Nederland mag je demonstreren, maar onderneem in ieder geval niet allerlei impulsieve acties. Dat zou ik niet verstandig vinden”, aldus de minister.
Artikel gaat verder onder de tweet.

Rapport

Schouten vraagt iedereen het rapport af te wachten dat de commissie-Van Geel 25 april presenteert over hoe het verder moet met de Oostvaardersplassen. Ze is in elk geval niet van plan om zelf weer de leiding te nemen over het gebied, waarover nu het provinciebestuur gaat.

Demonstranten belaagden de afgelopen tijd boswachters en braken onder meer een hek open. De politie verrichtte een handvol arrestaties.

De provincie zwichtte voor de druk en gaf opdracht uitgehongerde herten, runderen en paarden bij te voeren. Schouten wil zich niet uitspreken over de vraag of dat de actievoerders heeft aangemoedigd. “Wij gaan daar niet over”, zegt zei.

Toestemming acties

De gemeente Lelystad gaf vrijdag toestemming voor 2 geplande demonstraties over de Oostvaardersplassen op zondag. Bij het Provinciehuis in Lelystad wil de Stichting Welzijn Grote Grazers zondagmiddag een stille tocht houden voor alle grote grazers die zijn doodgegaan. Een andere actiegroep wil in colonne over de A6 gaan rijden met diverse voertuigen en spandoeken.

Volgens een woordvoerder van de gemeente hebben de actievoerders groen licht gekregen, maar moeten ze zich met het oog op de verkeersveiligheid wel aan de door de gemeente gestelde voorwaarden houden.
Artikel gaat verder onder het Facebookbericht.

Al diverse acties gevoerd

De afgelopen maanden zijn er al diverse acties gevoerd bij de Oostvaardersplassen. De actievoerders zijn boos omdat ze vinden dat de dieren in het gebied niet genoeg voedsel hebben.

Met het oog op de acties heeft Staatsbosbeheerder vorige week betonblokken geplaatst bij diverse toegangswegen.

Laatste reacties

 • alphons1

  ze wil wachten tot 25 april dan zijn er al weer veel gesneuveld. da moeten de boeren is doen. dan vliegt de pers er op. en sluiten ze de boeren op.

 • farmerbn

  Zelf bleef ze niet kalm bij het begin van de tweelingfraude. Ze toeterde er flink op los. Het zou ze sieren als ze nu ook toeterde.

 • Zuperboer

  Zou Schouten de registratie van de koppel daar wel I&R proof hebben voor Rendac?

 • Bolder01

  Wat een stelletje linkse rakkers je hoort thieme. Niet WIE BEGRIJPT CAROLA NOG als een boer met een dier zoiets doet holland in las

 • el

  Dat zoiets als oostvaarders plassen in 2018 nog mogelijk is in NEDERLAND , arme dieren laten sterven van honger!

 • Laten die demonstranten zich druk maken over de misstanden van de bioindustrie. Daar worden miljoenen dieren in Nederland per jaar gefokt en geslacht. NL is het tweede grootste vleesexportland van de wereld!

 • Attie

  Brood, wat zou jij liever zien, een goed leven in een warme stal of de hongerdood op bevroren grond?

 • alco1

  In de bio-industrie worden de dieren op en top verwent.
  Waarna ze op reis gaan en er dan plots niet meer zijn.
  Als het aan veganisten ligt mogen deze dieren helemaal niet meer geboren worden.
  Hierbij een verhaal van een militair die uitgezonden werd.
  Hij vertelde nog weleens nachtmerries te hebben over wat hem kon overkomen, maar zo zei hij: "Dan ben ik toch blij dat ik dit verkorte leven dan toch nog gehad heb. Maar die nachtmerries zijn niet fijn, wat dat betreft heeft een varken het gemakkelijker. Die wordt een tijdlang verwent, gaat dan onbezorgd op reis en is er ineens niet meer".

 • koestal

  Welke zieke geest heeft dit plan bedacht ,het doet me denken aan de nazi,s in WO2

 • koestal

  Schouten was niet zo kalm toen ze van de NVWA hoorde dat de boeren fraudeerden,nu is ze muisstil ,wat een slap gedoe,nu roept ze over de commissie Geel die traag werkt. Laat ze nu ook een eigen mening verkondigen,ja alleen maar medelijden hebben met die arme boswachtertjes ,die daar met een groot geweer rondlopen.Wat een helden,het zijn niet meer dan kampbewaarders.

 • koestal

  Met de I en R ,,fraude '' was Carola Schouten niet kalm ,blies hoog van de toren om de boeren in het verdomhoekje te jagen ,wat een dwaas.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.