Home

Nieuws 5 reacties

2 petities tegen dierenleed Oostvaardersplassen

Deze week worden 2 petities ingediend over de diersterfte in de Oostvaardersplassen. Dat volgt op een weekend waarin opnieuw actie is gevoerd tegen de manier waarop grote grazers worden beheerd in het natuurgebied bij Lelystad.

Enkele honderden actievoerders protesteerden tegen het beleid van provincie en Staatsbosbeheer met een stille tocht en een bijeenkomst bij het provinciehuis.

Petities

Maandagmiddag 16 april kreeg Commissaris van de Koning in Flevoland een petitie met ruim 38.000 handtekeningen uit Flevoland, overhandigd door de Stichting Welzijn Grote Grazers. Daarin een oproep om een halt toe te roepen aan de situatie waarbij ’elk jaar duizenden dieren verhongeren’.

Op dinsdag 17 april biedt bioloog Patrick van Veen een petitie aan in de Tweede Kamer aan de Kamercommissie LNV. Van Veen wil met dat initiatief minister Carola Schouten aanspreken op haar verantwoordelijkheid om bij Staatsbosbeheer in te grijpen. Dat is volgens Van Veen mogelijk via de zogenoemde Wet Verzelfstandiging Staatsbosbeheer.

Foto: ANP
Foto: ANP

Dieren bijvoeren

Doel van de petitie is onder meer dat SBB gaat bijvoeren onder toezicht van externe experts, een beheersplan op lange termijn en erkenning van de verantwoordelijkheid van de beheerder voor de achteruitgang van het gebied en het instandhouden van dierenleed.

Een dag voor de indiening stond de teller op bijna 123.000 ondertekenaars. Een deel van de ondertekenaars komt uit het buitenland.

Laatste reacties

 • alco1

  De Partij VOOR Dieren liet niets van zich horen.
  Bedenkelijk!!!!!
  Ze schoppen maar een beetje tegen de boeren om hun baantje te houden.

 • bekeken

  Ze zeggen dat we in Nederland hoog en laag opgeleiden hebben. Het dierenleed in de Oostvaardersplassen is het speeltje van onze hoog opgeleiden.

 • alco1

  Als je het goed bekijkt is het toch echt het speeltje van links, want deze zouden anders nu wel van zich laten horen.

 • hollandagri

  bekeken. ze mogen van mij die hoog opgeleiden er wel bij jagen,. en dan met de zelfde voorwaarden als die beesten . ( HEK DICHT).

 • koestal

  Welke zieke geest heeft dit plan bedacht ? Het is ingesteld door Gerda Verburg {CDA] toen die nog minister van landbouw was. Ze heeft een onbekende buitenlandse commissie dit plan laten goedkeuren .Blijkbaar was er in Nederland geen boer of burger met gezond verstand te vinden. Het doet me denken aan concentratiekampen in WO 2

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.