Home

Nieuws

Verdacht vlees uit Belgische supermarkten

De Belgische supermarktketens Delhaize en Colruyt halen een hele reeks vleesproducten van een verdacht slachthuis uit de schappen.

Vorige week bleek dat bij vleesbedrijf Veviba uit Bastenaken meer dan de helft van de gecontroleerde producten niet in orde was. Er zou zijn geknoeid met de invriesdatum. Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) trok de erkenning van het bedrijf woensdag in.

Delhaize, onderdeel van het Nederlands-Belgische supermarktconcern Ahold Delhaize, heeft de samenwerking met de slachthuisgroep Verbist, waar Veviba onder valt, opgeschort en uit eigen beweging ongeveer 300 producten van het bedrijf uit de winkels gehaald. Het gaat vooral om rundvlees.
Artikel gaat verder onder de tweet.

Geen verdacht vlees in schap AH

Albert Heijn doet zowel in Nederland als België geen zaken met de bewuste leverancier. In de schappen van Albert Heijn ligt dus ook geen vlees dat teruggehaald moet worden, aldus een woordvoerster.

Volgens dierenrechtenorganisatie Animal Rights ligt het verdachte vlees wel bij de Nederlandse groothandel Makro. Het gaat dan om de producten Arden‘beef contrafilet en runderdiamanthaas, die ook in de reclamefolder van de groothandel staan. Een woordvoerster van Makro kon het nog niet bevestigen. “Dat moet ik uitzoeken”.

Bij Verbist hoort ook het slachthuis in Izegem waar dierenrechtenactivisten vorig jaar mishandeling van runderen vastlegden. De onthulling leidde tot veel ophef. Dat slachthuis moest toen tijdelijk dicht.

Of registreer je om te kunnen reageren.