Home

Nieuws

Mastitisvaccin van Hipra voor geiten en schapen

Farmaceut Hipra heeft een nieuw vaccin tegen mastitis bij geiten en schapen in geïntroduceerd.

Het vaccin is al langer in gebruik in landen als Spanje, Frankrijk en Italië, en is nu ook in Nederland verkrijgbaar.

Het product, Vimco, kan worden ingezet tegen mastitis waarbij Staphylococcus Aureus of coagulase negatieve stafylokokken (CNS) een rol spelen. Het vaccin wordt in twee verschillende keren voor de verwachte werpdatum bij het dier geïnjecteerd.

Mastitis kost € 78

Hipra claimt dat verlies van inkomsten als gevolg van mastitis gemiddeld € 78 is, vooral door melkderving, maar ook behandelingskosten en versnelde afvoer tellen mee. Bij geiten is een celgetal van 1 miljoen cellen per milliliter melk heel normaal. Bij verdubbeling is er actie nodig.

Of registreer je om te kunnen reageren.