Home

Nieuws 6 reacties

Rekenkamer onderzoekt chemisch gevaar in voedsel

De Europese Rekenkamer onderzoekt of het Europese voedselbeleid wel voldoende voedselveiligheid waarborgt. Controleurs gaan na of de consument daadwerkelijk wordt gevrijwaard van chemische gevaren in voedingsmiddelen.

De Europese Rekenkamer zegt dat voedselveiligheid in gevaar kan worden gebracht door drie soorten risico’s: fysieke, biologische en chemische. De controle is gericht op het systeem voor chemische gevaren – giftige stoffen die van nature in het voedsel voorkomen of daaraan worden toegevoegd bij de productie of het verwerkingsproces.

“Het waarborgen van de veiligheid van het voedsel dat wij consumeren is een van de belangrijkste doelstellingen van de EU”, aldus Janusz Wojciechowski, het lid van de Rekenkamer dat verantwoordelijk is voor de controle. “Deze controle moet de consument helpen om beter te begrijpen hoe het voedselveiligheidsmodel van de EU werkt en bijdragen in het vertrouwen van de consument in het voedselveiligheidsbeleid van de EU.”

Laatste reacties

 • Gerd

  en in Duitsland is Colistin gevonden in het water een Reseveantibiotika die wordt gebruikt in de pluimveestad.

 • melkveehouder .

  En in Nederland veel residuen van humane geneesmiddelen en anticonceptie in het drinkwater.

 • mtseshuis

  Zou zeggen haal eerst de menselijke anticonceptie eens uit de schappen, en doe eens wat aan al die humane geneesmiddelen in het rioolwater, veel beter voor het milieu!

 • koestal

  verbied ook eens al die drugs en gerelateerde afvalstoffen

 • jaap69

  begin dan gelijk de chemische vegan burgers uit de schappen te halen. vol met suikers, verzadigde vetten en chemisch bewerkte soja

 • fietskip

  @Gerd, laat de pluimvee alsjeblieft hierbuiten.
  Je mag gerust schrijven maar ga niet meteen anderen beschuldigen.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.