Home

Nieuws 8 reacties

RVO.nl bereidt zich voor op nieuwe perceelkaarten

Uitvoeringsorganisatie RVO.nl is bezig met voorbereidingen voor een nieuw systeem voor de registratie van percelen.

Het gaat om de invoering van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). Dat is een gedetailleerde grootschalige basiskaart (digitale kaart) van heel Nederland. De kaart geeft op eenduidige wijze de ligging aan van alle fysieke objecten, zoals gebouwen, wegen, water, spoorlijnen en (landbouw) percelen volgens RVO.nl. In de loop van 2018 volgt meer informatie. Volgens ingewijden heeft het geen gevolgen voor de Gecombineerde Opgave 2018 en de bijbehorende opgave van percelen.

Topografische grenzen

De kaart maakt duidelijk hoe de topografische grenzen in Nederland lopen, en daarmee ook de grenzen van de landbouwpercelen. RVO.nl is bezig met het voorbereiden op het gebruik van de BGT in de perceelsregistratie. De huidige topografische grenzen (referentiepercelen) gaat RVO.nl baseren op de BGT. Samen met de sector onderzoekt RVO.nl in de komende maanden hoe de BGT op een verantwoorde manier gebruikt kan worden.

RVO.nl is verantwoordelijk voor de landbouwpercelen

Gemeenten, provincies en waterschappen beheren de BGT samen met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, het ministerie van Defensie, Rijkswaterstaat en ProRail. Ieder van deze organisaties is verantwoordelijk voor een specifiek deel van de digitale kaart. RVO.nl is verantwoordelijk voor de landbouwpercelen.

Meer informatie over BGT is te vinden op de digitaleoverheid.nl. Bekijk hier de informatie over Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT).
Bekijk hier een RVO.nl-artikel over de invoering van de BGT.

Check de grond- en pachtprijzen, actuele koopaktes en andere agrarische transacties op boerderij.nl/landbouwgrond

Laatste reacties

 • klein boertje

  zal vast weer iets afgaan.

 • Klaasvaak

  Laat ze eerst maar een pilot van 3 jaar erover uitzetten. Kunnen ze checken of het ECHT en JUIST werkt...

 • A1967

  Waar gaat dit nou eigenlijk over, alles wat beschreven is bestaat allang, waarschijnlijk een grote investering die geen enkel voordeel opleverd.

 • bluemink

  zullen de percelen wel weer kleiner worden op de kaart

 • Jan-Zonderland

  @A1967, die gedachte komt ook steeds bij mij op. Baantjes creeeren, wiel voor de zoveelste keer uitvinden ? Reken er maar niet op dat het voor de boer beter of goedkoper wordt. Ik zou zeggen google earth is goed genoeg.

 • Flepke

  De volgende manier om het Nederlandse lanbouwareaal te laten krimpen

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • ghsmale

  Vragen om problemen
  als rvo, het wiel weer opnieuw uitvindt

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.