Home

Nieuws 9 reacties

Pieter van Geel voor landbouw in klimaatoverleg

Oud-staatssecretaris Pieter van Geel wordt voorzitter van de landbouwtafel in het klimaatberaad.

Dat heeft het kabinet vrijdagmiddag bekendgemaakt. Samen met andere partijen uit de sector zal Van Geel afspraken maken over het behalen van de klimaatdoelen uit het regeerakkoord. Voor de landbouw is dit een reductie van 3,5 megaton aan broeikasgassen.

Van Geel was tot 2010 politiek actief voor het CDA, hij was onder andere betrokken bij het ammoniakbeleid als staatssecretaris van Milieu.

Vijf sectortafels

Het klimaatberaad wordt voorgezeten door Ed Nijpels en bestaat uit vijf sectortafels, waar de landbouw dus één van is. De andere sectoren zijn bebouwde omgeving, mobiliteit, industrie en elektriciteit. Deze worden voorgezeten door respectievelijk Diederik Samsom, Annemieke Nijhof, Manon Janssen en Kees Vendrik.

Uitvoering in 2019

De afspraken die de sectoren maken, worden verenigd in het klimaatakkoord, dat naar verwachting in de zomer gereed zal zijn. De kosten die het akkoord met zich brengt, kunnen dan nog worden meegenomen in de begroting van 2019. In dat jaar zal ook de uitvoering beginnen.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Hopelijk geeft Van Geel niet veel weg. Eigenlijk is het raar dat hij daar voor de boeren zit. Er zijn voor hem geen prikkels om een slecht resultaat voor de boeren te voorkomen. Net als bij het plan van de overheid voor extra vrije dagen na een geboorte van een kind, dat de werkgever dat moet betalen. Ik ,als overheid, geef een cadeau en iemand anders betaalt.

 • koestal

  Hopelijk doet hij wat aan de ongelimiteerde Co2 uitstoot van het vliegverkeer op Schiphol en Lelystad met steeds meer vliegbewegingen,de boeren in Nederland krijgen steeds meer beperkingen opgelegd en op Schiphol is geen rem

 • Jan-Zonderland

  De baantjescarrousel draait weer op volle toeren. D Samson had ook weer een uitdaging nodig net zoals opa Nijpels. Gaat weinig goeds van komen

 • gradje1966@

  Pieter van Geel hoort bij de Linkse maffia van het C.D.A. vroeger was hij ook al tegen de boeren Ik heb geen hoop op alle voorzitters niet er is er geen een voor de landbouw , alleen zijn ze voor goedkoop vliegen en de gouden koets (auto) .
  Vroeger was Van Geel al in Brabant voor de Natuur

 • koestal

  Sharon Dijksma is vorig jaar naar de klimaattop in Parijs geweest en heeft besloten dat in Nederland de landbouw de Co2 uitstoot moet afremmen omdat die uitstoot slecht voor het milieu is,Het vliegverkeer op Schiphol mag doorgaan met haar activiteiten en zelfs uitbreiden omdat dat goed is voor de werkgelegenheid,ze doet haar best om Schiphol als een van de grootste vlieghavens van Europa te maken,hiervoor vind ze veel steun in het kabinet en bedrijfsleven

 • @123

  Zou zeggen geen enkel diersoort meer inleveren voor de CO2 uitstoot,zolang het vliegverkeer en het wegverkeer ook niet wordt aangepakt.

 • DJ-D

  We zijn het wisselgeld.....

  <>

 • koestal

  Alleen de landbouw moet de Co2 uitstoot minderen,het vliegverkeer en wegverkeer kunnen ongelimiteerd doorgaan met deze vervuiling ,de drukte op Schiphol neemt nog elke dag toe en moet gedeeltelijk verplaats worden naar Lelystad. Dit wordt de grote truuc in DenHaag. De directeur van Schiphol heeft al een intentieverklaring getekend,maar het is niet bekend wat daar in staat. De boeren worden weer belazerd !

 • koestal

  Stuur Pieter van Geel maar naar de Oostvaardersplassen,om z,n rapport uit te werken wat niks in houdt,de ellende duurt gewoon voort.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.